Savaitgalį LKL vicečempioną Vilniaus „Rytą“ sensacingai 68:65 parklupdęs „Nevėžis“ vis dar vertėsi be Austino Chatmano, o „Sintek-Dzūkijos“ rotacija sutrumpėjo pirmame kėlinyje, kai čiurną susižeidė Paulius Danisevičius.

Kaip ir pirmoje komandų akistatoje, „Sintek–Dzūkija“ startavo geriau. Įpusėjus pirmajam kėliniui alytiškiai įgijo 9 taškų pranašumą (16:7). Dzūkai kėlinį pabaigė spurtu 7:2, o antrajame skirtumas šoktelėjo iki 23 taškų – 42:19.

Valdemaro Chomičiaus auklėtiniai uždėjo apynasrį „Nevėžio“ puolimui. Pirmoje rungtynių pusėje kėdainiškiai klimpo „Sintek-Dzūkijos“ gynyboje ir atakavo tragišku taiklumu (8/34 metimai iš žaidimo).

Po dviejų kėlinių švieslentėje degė rezultatas 47:24 alytiškių naudai.

Po pertraukos Panagiotis Kalaitzakis bandė pabudinti „Nevėžį“ dviem tritaškiais, tačiau Mindaugo Sušinsko ir Artūro Jomanto vedama „Sintek-Dzūkija“ iniciatyvos iš rankų nepaleido – po trijų kėlinių dzūkai buvo priekyje 68:43.

Ketvirtame kėlinyje beliko išspręsti formalumus. Savo šansą gavo ir mažiau žaidžiantys Tomas Pačėsas, Lukas Kvedaravičius bei Medas Kuprijanovas. „Nevėžis“ tik sušvelnino galutinį rezultatą – 82:73.

Nugalėtojus į priekį vedė Mindaugas Sušinskas, pelnęs 17 taškų, o svečių gretose išsiskyrė Zacharas Vediščevas, pasižymėjęs 19 taškų.

Karaliaus Mindaugo taurės ketvirtfinalio burtai bus traukiami šeštadienį. Jau žinomi 7 iš 8 ketvirtfinalio dalyvių. Dėl paskutinio bilieto kausis Prienų „Cbet“ ir „Šiaulių“ klubai. Namų aikštelėje šiauliečiai iškovojo pergalę penkių taškų skirtumu (85:80).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)