Antradienį „Siemens“ arenoje vykusiose rungtynėse „Peristeri“ įveikė šeimininką „Rytą“ 106:88, o 31-erių S. Gray per 30 min. pelnė net 39 taškus (3/5 dvit., 10/13 trit., 3/4 baud.), atliko 7 rezultatyvius perdavimus, perėmė 5 kamuolius ir surinko 47 efektyvumo balus.

47 efektyvumo balai – visų laikų lygos naudingumo rekordas.

„Pats tokiais dalykais nesidomiu, bet žmona tą patį vakarą man paskambino ir pasakė, kad pasiekiau rekordą. Tikrai nustebau, niekada apie tokius dalykus negalvojau“, – oficialiam FIBA Čempionų lygos puslapiui prisipažino 196 cm ūgio atakuojantis gynėjas.

Be to, 10 tritaškių pataikęs S. Gray pakartojo lygos rekordą, iki tol priklausiusį Jimmy Baronui – ir „Ryto“ komandoje suspėjusiam pažaisti krepšininkui.

Kad pataikytų 10 tolimų metimų, S. Gray prireikė 13 bandymų, J. Baronas „apvalų“ skaičių pasiekė atlikęs 15 bandymų.

„Geriausias dalykas krepšinyje yra tas, kad tu niekada nežinai, kas gali atsitikti. Aš nesu įsitikinęs, kad kitą savaitę dar galėsiu vadintis rekordo savininku“, – nusijuokė S. Gray.

Kartu su S. Gray į simbolinį spalio mėnesio penketą pateko Marco Spissu (Sasario „Dinamo“), Kyle'as Wiltjeras (Ankaros „Turk Telekom“), Jerrettas Grantas (Stambulo „Daruššafaka“) ir Jerry Boutsiele (Limožo CSP).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)