„Lietuvos rytas“ į kitą turnyro etapą pateko nepaisant to, kaip susiklostys trečiadienio vakarą Ispanijoje vyksiančios paskutinės vilniečių rungtynės su Fuenlabrados „Montakit“.

Tokia situacija susiklostė todėl, kad „Lietuvos ryto“ ir „Basket“ tarpusavio rungtynių taškų santykis yra palankesnis vilniečiams.

Išvykoje ispanams Lietuvos ekipa pralaimėjo 4 taškais (76:80), o namuose iškovojo pergalę 12 taškų persvara (83:71).

Taigi, net ir pralaimėję vilniečiai grupėje užimtų aukštesnę vietą nei „Basket“, nors abiejų komandų sąskaitose būtų po 3 pergales ir 5 pralaimėjimus.

Pergalės paskutinėse rungtynės atveju „Lietuvos rytas“ apskritai palypėtų į trečiąją vietą B grupės turnyro lentelėje.

Susitikime Maskvoje šeimininkai, kurie jau iš anksto buvo ramūs dėl pirmos vietos grupėje ir kelialapio į kitą etapą, svečius iš Ispanijos nokautavo dar pirmajame kėlinyje, kurį laimėjo 17 taškų persvara, o geriausiu vilniečių „draugu“ rungtynėse tapo 18 taškų (4/6 tritaškiai) pelnęs Aleksejus Švedas. 11 taškų prie pergalės pridėjo Nobelis Boungou-Colo, po 10 – Earlas Rowlandas ir Viačeslavas Zaicevas.

Pralaimėjusiems 18 taškų pelnė Ivanas Buva, 15 – Michaelas Ericas.

Pažymėtina, kad Bilbao komandai durys į kitą etapą galutinai dar neužsivėrė. „Basket“ tarp geriausių 4 grupės komandų prasibrautų tokiu atveju, jei „Lietuvos rytas“ Ispanijoje nugalėtų „Montakit“. „Basket“ ir „Montakit“ rungtynių tarpusavio taškų santykis yra palankesnis būtent Bilbao ekipai.

Jeigu pergalę iškovos „Montakit“, Bilbao klubas turnyro lentelėje liks paskutinis, penktas.

Prieš paskutinįjį turą tiek „Basket“, tiek „Montakit“, tiek „Lietuvos rytas“ savo sąskaitose turėjo po 3 pergales ir 4 pralaimėjimus.

Antrame turnyro etape komandos bus suskirstytos į 4 grupes po 4 ekipas.

Kitame etape jau tikrai žaisiančios ekipos:

Gran Kanarijos „Herbalife“, Zagrebo „Cedevita“, Žemutinio Naugardo „Nižnij Novgorod“, „Lietkabelis“ (A grupė), „Chimki“, ALBA, „Lietuvos rytas“ (B grupė), Miuncheno „Bayern“, Sankt Peterburgo „Zenit“, Malagos „Unicaja“, Mursijos UCAM (C grupė), Valensijos „Valencia Basket“, Jeruzalės „Hapoel“, Ulmo „Ratiopharm“, Krasnodaro „Lokomotiv“ (D grupė).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (57)