Praėjusią žiemą rinktinės stratego poste debiutavęs Darius Maskoliūnas tikisi išnaudoti treniruočių stovyklą tam, kad geriau susipažintų su komandos kandidatais.

Į Palangą jis pakvietė 16 žaidėjų, bet dėl įvairių priežasčių atvykti negalės Deividas Sirvydis, Rokas Giedraitis bei Gytis Masiulis.

„Norime pamatyti trenerio sistemą. Treneris nori įtraukti visus žaidėjus, pajausti, ką jie gali. Tai bus geras pasiruošimas sezonui. Nuo birželio mėnesio pats asmeniškai sportuoju du kartus per dieną. Nėra kondicija šimtaprocentinė, bet sportinis ritmas jau šioks toks atsiradęs“, - sakė Arnas Butkevičius, kuris į viešbutį atvyko vienas pirmųjų.


Kartu su A. Butkevičiumi į Palangą atvyko jo buvęs bendraklubis Eimantas Bendžius. Iš Vilniaus „Ryto“ į Sasario „Dinamo“ išvykstantis puolėjas paaiškino, jog ši stovykla yra abipusė nauda žaidėjams ir treneriams – žaidėjai pasiruoš naujam sezonui klubuose, o treneriai pamatys, ko verti mažiau rinktinės patirties turintys krepšininkai.

Liepos 24-25 dienomis Lietuvos rinktinė Taline dalyvaus Estijos krepšinio federacijos organizuojamame turnyre, kuriame susitiks su šeimininkais ir Latvijos krepšininkais.

Artimiausios oficialios lietuvių rungtynės vyks lapkričio 26 dieną, kai lietuviai namuose priims danus, o lapkričio 29 dieną – belgus. Tai bus Europos čempionato atrankos rungtynės.


Stovykloje dalyvausiančių Lietuvos rinktinės žaidėjų sąrašas:

Mantas Kalnietis
Lukas Lekavičius
Rokas Jokubaitis
Marius Grigonis
Tomas Dimša
Edgaras Ulanovas
Arnas Butkevičius
Tadas Sedekerskis
Eimantas Bendžius
Arnoldas Kulboka
Artūras Gudaitis
Marekas Blaževičius
Laurynas Birutis


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (43)