Du kėlinius aikštėje virė atkakli kova, kurioje sąlygas netgi dažniau diktavo triukšmingai publikos palaikomi šeimininkai. Bet Kosovo rinktinė laikėsi tik tol, kol jėgų turėjo du jos lyderiai – Dardanas Beriša ir Scottas Bamforthas. Jei pirmoji rungtynių dalis buvo visiškai lygi – 35:35, antrąją lietuviai laimėjo nepadoriu skirtumu – 64:26.

„Ėmėme žaisti energingiau, lengviau, gynėmės tvarkingiau. Todėl ir toks skirtumas“, – permainą komentavo D. Adomaitis.

Po rungtynių Lietuvos rinktinės žaidėjai užsiminė, jog rūbinėje per pertrauką buvo taip pat karšta kaip salėje iki jos.

Paklaustas, ar davė daug pylos, treneris šypsojosi.

„Rūbinė yra rūbinė. Velnias slypi detalėse: iš 35 savo taškų pirmoje dalyje varžovai 30 pelnė po mūsų klaidų arba pražangų. Po pertraukos susitvarkėme, ir rungtynės toliau buvo lengvos. Šaunuoliai vyrai, kad iš rūbinės grįžo kitaip nusiteikę, ėmė žaisti žymiai protingiau“, – vertino specialistas.

Jo paruoštame rungtynių plane svarbi vieta buvo skirta kovai dėl atšokusių kamuolių puolime. D. Adomaitis norėjo išnaudoti kuklios Kosovo priekinės linijos silpnybes, o lietuviai šį nurodymą pavertė 24 po oponentų krepšiu sugriebtais kamuoliais. Gindamasi Lietuvos komanda atkovojo tik 3 kamuoliais daugiau.

„Akcentavome, kad privalome agresyviai kovoti dėl atšokusių kamuolių, nes turėjome ir ūgio persvarą, ir ilgesnį atsarginių suolą, tad galėjome taip varžovus varginti“, – kalbėjo treneris.

Penktadienį jis pats leido parungtyniauti visiems 12 mačui registruotų žaidėjų, ir 11 jų pasižymėjo taškais.

„Tuščias“ buvo tik įžaidėjas Šarūnas Vasiliauskas, prametęs visus 5 metimus ir vienintelis surinkęs neigiamą naudingumo balą (-1).

D. Adomaitis pripažino, kad atakų organizatoriai strigo, bet auklėtinius norėjo ne peikti, o padėkoti jiems.

„Kažkam tai buvo debiutas, kažkam – sugrįžimas. Labiausiai džiaugiuosi, kad kiekvienas čia atvažiavo degdamas noru. Brolis (Kšyštofas Lavrinovičius – Krepšinis.lt) išėjo į aikštę užtikrintai, žinojo, ką daryti. Gediminas Orelikas labai gerai pasirodė, Ado Juškevičiaus žaidimas – jau niekam ne staigmena. Visus noriu pagirti“, – dėstė rinktinės vairininkas.

Antras atrankos rungtynes lietuviai Klaipėdoje žais su Lenkija sekmadienį, nuo 19.30 val.

Būsimi varžovai startavo sunkia pergale 70:60 prieš Vengriją. Dėl geresnio įmestų ir praleistų taškų santykio pirmą vietą C grupėje užima Lietuva.

Lietuvos krepšinio rinktinės tvarkaraštis pasaulio čempionato atrankoje
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (50)