Kokie Jūsų tikslai Jekaterinburge?

Prasideda Eurolyga. Tai bus visiškai kitoks jėgų patikrinimas negu, kad mes turėjome iki šiol. Tikslai Rusijoje yra labai aiškūs - žaisti gerą, greitą, agresyvų krepšinį.

Mes nekalbame apie jokią pergalę ar pralaimėjimą. Tiesiog nauja komanda, naujas žaidimo braižas, nes pasikeitė atraminiai žaidėjos – įžaidėja ir vidurio puolėja. Manau, labai blogai neturėtų būti, nors labai trumpai treniruojamės. Pagyvensime pamatysime.

Pirma varžovė komanda, kuri pernai užkirto jums kelią į kitą etapą. Gal yra likęs asmeninis pyktis?

Mano asmeninis pyktis mažai ką reiškia. Turime žiūrėti į šią situaciją kompleksiškai. Norime užsiauginti naują, gerą komandą. Net ir mūsų legionierės yra beveik nežaidusios Eurolygoje, tik Milko Bjelica turi tokios patirties.

Šiek tiek negerai, kad pajėgiausios grupės varžovės ir pagal savo sudėtį, ir pagal patirtį yra pirmosios mūsų priešininkės. Iš kitos pusės yra gerai, nes, jeigu mes atsilaikysime ir primesim savo taktiką, manau, kaip komanda mes tikrai paaugsim.

Kaip galėtume įvertinti Eurolygos grupę?

Tie treneriai, kurie bijo savo varžovų sako, kad mes patekome į mirtininkų grupę. Jeigu sudėlioti pagal komplektaciją ir komandų pajėgumus, tada tai stipri grupė.

Vien iškalbus yra tas faktas, kad keturios mūsų grupės komandos yra savo šalių čempionės. Tos šalys, kurioms jos atstovauja ne šiaip šalys, o su stipriais čempionatais. Žaidžiant namuose,

Mes nenorime būti ta komanda, kuri yra pasmerkta. Nenorime, kad varžovės kiltų tik klausimas, kokiu skirtumu jos mus nugalės. Taip nebus, aš galiu garantuoti. Neturime kito pasirinkimo. Reikia ieškoti sprendimo, kaip įveikti varžoves.

Kaip į komandos žaidimą įsiliejo legionierės?

Jos atvažiavo labai skirtingu laiku. Su europietėmiss, kurios atvažiavo po Europos čempionato atrankos rungtynių, šiuo metu dirbti daug lengviau. Jos jau priprato prie mūsų žaidimo ir reikalavimų. Amerikietės atvažiavo labai vėlai. Ypač įžaidėja R. Montgomery.

Jeigu būtų Jūsų valia ar dar atidėtumėte Eurolygos startą?

Treneriui visada trūksta dviejų dalykų: laiko ir visada uždaviniai būna per aukšti. Tai su šiais dalykais gyvenime esu ne kartą susidūręs. Kiek laiko bebūtų, visada sakysiu, kad jo yra per mažai. Norime dar kažką pagerinti.

Tokia situacija ir prie jos turime prisiderinti. Atvyko žaidėjos. Jos nors ir pavėlavusios, tačiau tikrai pajėgios. Reikia papildomai dirbti, jog žaistume kiek galima solidžiau ir brandžiau.

Kokius tikslus kelią klubas Eurolygoje?

Mūsų pagrindinis tikslas yra patekti į kitą Eurolygos etapą. Galvojame, kad visos kitos mūsų grupės komandos kelia tuos pačius tikslus. Tik gal „Galatarsay“, „Ros Casares“ ir UMMC ekipos kelia sau tikslus patekti į finalo ketvertą. Aš galvoju, kad šis mūsų tikslas yra labai labai sunkus, bet suprantamas ir logiškai pamatuotas.

Kokia situacija su Daina Staugaitiene?

Dainai šiuo metu yra gana sunku. Ilgą laiką nesitreniravo ir atliko reabilitaciją. Kojos būklė šiek tiek pagerėjo, bet ji negali treniruotis visa jėga ir lieka nežinomybė dėl jos ateities.

Ar nepakiš kojos skirtumas tarp LMKL ir Eurolygos?

Aš šito niekada nesakysiu, nors ir pakiš koją. Mes turime žiūrėti į situaciją labai realiai. Tokį čempionatą turime jau ne vienerius metus.

Mes tikrai negalime imti ir spręsti už kitas komandas ar reorganizuoti visą lygą. Žaidžiame su tomis varžovėmis, kurios yra ir visą dėmesį skiriame Eurolygai.

Šaltinis
Portalo Eurobasket.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško portalo sutikimo draudžiama.
Eurobasket.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją