Po nesėkmingo pasirodymo šių metų Europos moterų krepšinio čempionate Latvijoje buvo svarstyta, ar R. Paulauskas tinkamiausias kandidatas vadovauti moterų rinktinei. LKF nusprendė artimiausiu metu trenerio nekeisti.

R. Paulausko treniruojama Lietuvos moterų rinktinė Europos čempionate iškovojo vos vieną pergalę bei nepateko į atkrintamąsias varžybas ir pasidalijo 9-12 vietas, nors LKF iškėlė tikslą patekti tarp penkių stipriausių rinktinių.

Treneris Lietuvos rinktinės vairą perleisti kitam strategui atsisakė teigdamas, kad tai būtų negarbingas, nors lengvas sprendimas.

LKF moterų rinktinės pasirodymą įvertino patenkinamai bei leido treneriui tęsti darbą nacionalinėje komandoje.

„Moterų rinktinė neįvykdė jai keltų tikslų, tačiau tai lėmė objekyvios priežastys – žaidėjų traumos, ne visas geriausias krepšininkes pavyko surinkti į komandą.

Mes atidžiai stebėjome visą pasiruošimo Europos čempionatui etapą ir galiu pasakyti, kad viskas vyko puikiai, - sakė LKF generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas. - Tiesa, mes treneriui išsakėme konstruktyvios kritikos, tačiau aš tikiu šia komanda ir manau, kad ateityje rezultatai bus kur kas geresni.“

R. Paulauskas oficialiai moterų rinktinės vyr. trenerio pareigas eis iki šių metų pabaigos. Tuomet LKF turės dar kartą patvirtinti jo kandidatūrą. Tačiau nebejojama, kad tai tebus formalumas ir R. Paulauskas toliau vadovaus rinktinei.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją