Praėjusį penktadienį iš JAV į Kauną sugrįžęs traumuotas amerikietis jaučiasi neblogai ir jau pradėjo sportuoti su fizinio parengimo treneriu Aleksandru Kosausku, nors šeštadienį Baltijos ir Lietuvos krepšinio lygos rungtynes su Klaipėdos “Neptūnu” jis dar stebėjo įsitaisęs ant atsarginių žaidėjų suolo. Vakar ryte R.Packas dalyvavo fizinio parengimo pratybose kartu su komanda, o vakare jau ketino dalyvauti ir krepšinio treniruotėje.

“Vakar ryte jis mynė dviratį, padirbėjo su treniruokliais. Jautėsi neblogai, bet daugiausia atsakymų turėjo duoti vakaro treniruotė krepšinio salėje - ar galės bėgioti, ar nejaus skausmo, - sakė “Žalgirio” gydytojas Robertas Narkus. - Nuo traumos pradžios jau praėjo beveik keturios savaitės, tad trūkęs raumuo per tiek laiko turėtų būti sugijęs. Manau, ketvirtadienį Robertas jau galės rungtyniauti”.

R.Packas traumą patyrė per paskutiniąsias 2004 metų Eurolygos rungtynes su “Maccabi” Tel Avive. Nesėkmingai nusileidus ant žemės po dėjimo į krepšį R.Pekui plyšo dešinės šlaunies raumuo, tačiau jis tęsė rungtynes ir, pelnęs 26 taškus, daugiausia prisidėjo prie “Žalgirio” pergalės prieš Eurolygos čempionus.

Tai, kad įžaidėjas patyrė rimtą traumą, paaiškėjo tik Amerikoje. Į JAV Kalėdų atostogų R.Packas išskrido iškart po dvikovos Izraelyje. Traumą amerikietis gydėsi Dalase, prižiūrimas NBA klubo “Dallas Mavericks” specialistų. JAV pradėtą reabilitaciją R.Packas tęsia Kaune. Jam dedami ledo kompresai, taikomos fizioterapijos procedūros.