„Lietuvos ryto“ puolėjas Rokas Giedraitis neabejoja, kad pergalę pasiekusi komanda turės gerus šansus tapti reguliaraus sezono nugalėtoja.

Šiuo metu lygoje pirmaujnatis Kauno „Žalgiris“ savo sąskaitoje turi 26 pergales ir 4 nesėkmes. Tašku mažiau turi antroje vietoje esantis „Lietuvos rytas“.

Tačiau sostinės klubo pergalės atveju „Lietuvos rytas“ užkoptų į LKL rikuotės viršūnę pagal tarpusavio rungtynių balansą.

LKL čempionato pradžioje praėjusių metų spalį Vilniuje pergalę pasiekė „Žalgiris“ – 70:67.

Gruodžio pradžioje Kaune 65:63 nugalėjo „Lietuvos rytas“ ir tą pakartojo vasario 11 d. Vilniuje: šeimininkai svečius iš Kauno palaužė 75:68.

„Dabar – taip, tai kova dėl pirmos vietos turnyro lentelėje, bet po šio mačo vėliau bus ir daugiau rungtynių.

Bandysime laimėti, kad šiame etape būtume pirmi“, – prieš mačo išvakarėse kalbėjo R. Giedraitis.

Abiems klubams šią savaitę skirtingai klostėsi LKL kovos. Vilniaus „Lietuvos rytas“ turėjo vargo su Utenos „Juventus“ ekipa, kurią palaužė 78:75.

Kauno „Žalgiris“ namuose nepaliko jokių vilčių Klaipėdos „Neptūnui“, kurį sutriuškino 94:47.

„Paskutinis „Žalgirio“ mačas su „Neptūnu“ – ypač rezultatyvus, kuriame kauniečiai nepaliko jokių vilčių svečiams iš Klaipėdos.

Manau, iš visų rungtynių galima paimti kažko naudingo apie būsimą varžovą. Tas mačas dar kartą įrodo, kad „Žalgiris“ žaidžia išties labai gerą krepšinį. Bandysime kovoti su Kauno ekipa“, – žadėjo R. Giedraitis.

Per visas trejas tarpusavio rungtynes „Lietuvos rytas“ neleido „Žalgiriui“ pelnyti nė 70-ies taškų.

„Mes visada pradedame nuo gynybos. Bandome sustabdyti jų puolimą.

Natūralu, dalis metimų atliekami ne iš patogiausių padėčių. Nereikia užmiršti ir Kauno bei Vilniaus klubų konkurencijos, priešpriešos, tas ažiotažas turi įtakos žaidimui“, – prieš „Lietuvos ryto“ treniruotę kalbėjo Rokas Giedraitis.

Anot puolėjo, faktas, kad komanda į Kauną atvyko jau ketvirtadienį, teigiamai veikia krepšininkus.

„Tai padeda susikaupti būsimai akistatai, laiką leidi tik su ekipa, nelieka kažkokių buitinių dalykų, toks sprendimas – tik į naudą krepšininkams“, – teigia R. Giedraitis.

Mačo penktadienį Kaune pradžia – 18:50 val.

LKL rikiuotė (vieta, komanda, pergalės, pralaimėjimai, taškai):

1.ŽALGIRIS26426
2.LIETUVOS RYTAS25525
3.NEPTŪNAS22822
4.LIETKABELIS191119
5.ŠIAULIAI121812
6.PIENO ŽVAIGŽDĖS121812
7.JUVENTUS111911
8.DZŪKIJA9219
9.NEVĖŽIS8218
10.VYTAUTAS5245

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (42)