Vitorijos „Baskonia“ (11/8) ispaniškame derbyje savoje aikštėje ketvirtadienį neprilygo „Barcelona“ (12/7) ekipai, pralaimėjo rezultatu 78:85 (28:28, 12:19, 23:17, 15:21) ir patyrė ketvirtą nesėkmę paeiliui.

Š. Jasikevičius iš savo auklėtinių išskyrė Roką Jokubaitį ir Tomašą Satoransky, kurie, anot trenerio, šį sykį sužaidė labai geras rungtynes.

„Roko žaidimo kreivė kyla jau maždaug mėnesį – mums tai svarbu ir dėl jo nuolat suteikiamos energijos, padedančios išspręsti kai kuriuos klausimus aikštėje. Labai tikiuosi, kad jis antroje sezono pusėje išliks stabilus“, – negailėjo gerų žodžių tautiečiui „Barca“ strategas.

R. Jokubaitis per 23 min. katalonams atnešė 13 taškų (4/7 dvitaškių, 5/6 baudų), atkovojo 2 kamuolius, išdalino 3 rezultatyvius perdavimus, dusyk suklydo ir rezultatyvumu nusileido tik Nikolai Mirotičiui.

„Žengiame į antrą sezono pusę ir man malonu, kad demonstruojame solidų žaidimą. Norėčiau išskirti gynybą prieš Markusą Howardą (varžovų atakų lyderis pelnė 7 taškus, realizuodamas vos 1 iš 7 tritaškių, – red. past.) – gerai padirbėjo T. Satoransky, varžovas aikštėje neturėjo progos pasijausti komfortabiliai, o vėliau jau ir jis pats prametė kelis laisvus metimus“, – tęsė Š. Jasikevičius.

Pasak jo, rungtynių metu buvo atlikta daug keitimų, o kovą dėl kamuolių laimėti padėjo ir gynėjų grandies pasiaukojimas: „Esu patenkintas tuo, kad suaktyvinome gynybą tuo metu, kai to reikėjo – po pirmojo kėlinio, kai varžovai buvo pajutę taiklių metimų skonį.

Jau mėnesį į žaidimą gerai jungiasi krepšininkai nuo suolo, o tai mane taip pat labai džiugina. Ir nors „Baskonia“ ekipą įveikėme jau trečią kartą šį sezoną, pasikartosiu, kad tai yra labai grėsmingas varžovas, privertęs mus dirbti iki paskutinių sekundžių.“

Savo ruožtu „Baskonia“ strategas Joanas Penarroya po rungtynių išskyrė svarbiausius momentus, kurie sutrukdė jo auklėtiniams pasiekti pergalę.

„Turėjome daug problemų kovodami po lenta. Prastokai pataikėme tritaškius, tačiau didžiausia bėda buvo kova po krepšiu dėl atšokusių kamuolių gynyboje. „Barca“ nusiėmė 18 kamuolių puolime, o mes – vos 17 savoje aikštės pusėje. Esant tokiai situacijai laimėti labai sudėtinga, o gal ir neįmanoma. Stengėmės grumtis iki pabaigos ir garbingai, tačiau to nepakako.

Man atrodo, kad antroje rungtynių pusėje nepataikėme net 11-os tritaškių iš eilės – nepataikė tie žaidėjai, kurie įprastai turi aukštą pataikymo procentą. Tai mus irgi mušė iš vėžių“, – teigė „Baskonia“ treneris, paskutinėmis rungtynių minutėmis turėjęs daug priekaištų savos Fernando Buesa arenos sekretoriatui, specialisto nuomone, laiku nereagavusiam į keletą jo nurodymų pabandyti atlikti keitimus.

Įprastinis šio sezono baskų puolimo lyderis Markusas Howardas šįsyk šaudė tuščiais šoviniais, pataikęs tik vieną tolimą metimą iš 7, išnaudojęs asmeninių pražangų limitą ir likęs „minusinis“ (-2 naudingumo balai).

Baskų strategui reikėjo kito ginklo, ir juo tapo paprastai daugiau užduočių gynyboje gaunantis Tadas Sedekerskis. Jau pirmoje rungtynių pusėje dviženklį rezultatyvumą pasiekęs dvimetrinis puolėjas aikštėje praleido 27 min., per kurias pasižymėjo 16 taškų (5/7 dvitaškių, 1/1 tritaškio, 3/3 baudų), sugriebė 6 atšokusius kamuolius ir perėmė vieną, atliko 1 rezultatyvų perdavimą, kartą suklydo bei iš viso užsitarnavo 23 naudingumo balus.

„M. Howardui tai nebuvo geros rungtynės, tačiau svarbiausia, kad jis apskritai sugrįžo – paskutines dešimt dienų krepšininkas nesitreniravo. O dabar iš rikiuotės iškritęs Pierria Henry, ir tai neramina. Taip, T. Sedekerskis žaidė gerai, drąsiai, bet aš nenoriu nieko personalizuoti ar išskirti. Reikia vertinti komandinį žaidimą. Tikrai nerašysiu pažymių žaidėjams, nes svarbiausias čia yra komandinis rezultatas“, – sakė J. Penarroya.

„Barcelona“ kitas Eurolygos rungtynes sausio 26 dieną žais svečiuose su Madrido „Real“, o Vitorijos „Baskonia“ sausio 27 dieną savo aikštėje susigrums su Stambulo „Anadolu Efes“.


Standings provided by Sofascore

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją