Likus žaisti pusantros minutės ant atsarginių suolo jis pasodino Dwightą Howardą, Jamesą Hardeną bei kitus savo lyderius ir į aikštelę metė iki tol mažai arba visai nerungtyniavusius žaidėjus, tarp kurių buvo ir Donatas Motiejūnas. Vėlyvas eksperimentas nepadėjo, tačiau taip treneris pasiuntė žinutę savo kolektyvo žvaigždėms.

Tuo metu, kai pasipylė keitimų lavina, „Rockets“ atsiliko 94:107 ir išsigelbėti praktiškai nebeturėjo galimybių. Mačas buvo pralaimėtas 97:107, o jam pasibaigus J. B. Bickerstaffas apgailestavo dėl žaidimo intensyvumo stokos ir įspėjo savo lyderius, kad į tokį jo poelgį nereikėtų žiūrėti pro pirštus.

„Žinia yra tokia, kad mes turime žmonių, norinčių žaisti, kovojančių dėl galimybės pasirodyti ant parketo. Pakeista žaidėjų grupė tuo metu nedemonstravo norimo krepšinio. Mes į aikštę metėme žmones, kurie norėjo kovoti“, – pažymėjo J.B. Bickerstaffas, iš viso per rungtynes išmėginęs net 13 krepšininkų.

„Tu negali tiesiog atsisėsti ir stebėti kas vyksta. Mes privalome būti agresyvūs ir kaip trenerių štabas. Mes turime paspausti mygtukus. Turime, kad vaikinai mums atsakytų. Mes pasitikime vaikinais, kurie sėdi ant mūsų atsarginių suolo ir tikimės, kad jie gali keisti įvykius“, – tęsė „Rockets“ komandos, patyrusios antrąjį pralaimėjimą iš eilės, treneris.

Panašu, kad komandos žvaigždės trenerio mintį suprato.

„Tiesiog reikia žaisti kiečiau. Tai yra žinios, kurią mums bando pasiųsti treneris, esmė“, – pripažino 33 taškus pelnęs J. Hardenas – būtent jį pačioje mačo pabaigoje J.B. Bickerstaffas pakeitė D. Motiejūnu.

Pačiam lietuviui pastarosios rungtynės nebuvo sėkmingos. Po įsimintino mačo Denveryje, kur jis pelnė 19 taškų, šį kartą D-Mo buvo panašus į savo paties šešėlį, realizavo tik 2 metimus iš 7 (2/4 dvitaškiai, 0/3 tritaškiai) ir ant suolo ilgam sėdo dar pirmoje mačo pusėje.

Visgi prieš prasidedant pastarosioms rungtynėms lietuvis sulaukė dideles viltis į jį dedančio J. B. Bickerstaffo pagyrų.

„Jis išplečia žaidimą, jis perduoda kamuolį, jis gerai žaidžia su kitais aukštaūgiais. Jis suteikia daugiau erdvės D. Howardui. Kai jis aikštėje, varžovams stabdyti derinį „du prieš du“ yra išskirtinai sunku. Kovą jis paskutinį kartą žaidė penki prieš penkis ir jo pasitikėjimas savo jėgomis nuolat auga, – 25-erių lietuvį gyrė treneris. – Jis tiesiog talentingas ir labai svarbus mūsų puolimui. Jis visuomet yra tinkamame taške.“

Po dviejų mačų iš eilės dabar „Rockets“ turės laiko atsikvėpti. Penktadienį savoje aikštėje Hjustono komanda priims vienus Vakarų konferencijos autsaiderių Los Andželo „Lakers“ krepšininkus. Šiuo metu Vakarų turnyro lentelėje Hjustono komanda (12/14) yra yra septinta.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)