Kai ketvirtadienio treniruotės įkarštyje Jonas Valančiūnas grumtynėse su Aronu Baynesu po krepšiu susimušė dešinės kojos raumenį, „Lietuvos ryto“ klubo vyriausiasis treneris Rimas Kurtinaitis draugiškai perspėjo jaunąjį vidurio puolėją: „Jonai, kaip tu neturi teisės vairuoti automobilį, taip neturi teisės ir gauti traumą. Mes negalėsime žaisti septyniese“.

Tam, kad vyktų visavertės pratybos, prieš BBL finalo etapą R. Kurtinaitis į komandą pasikvietė Vilniaus „Perlo“ žaidėjus – Aidą Viskontą (turi sutartį su „Lietuvos rytu“ kitam sezonui – DELFI) ir Eimantą Bendžių, kurie oficialiose rungtynėse nedalyvaus.

„Du žaidėjus dar pasikvietėme iš „Perlo“ tam, kad galėtume susikurti situacijas penki prieš penkis. Ne, finalo ketverte padėti jie negali ir dalyvauja tik treniruočių procese. Jau gerą pusantro mėnesio mes neturime visų 10 žaidėjų, su kuriais galėtume pasitreniruoti.

Nesakyčiau, kad turime didelių problemų. Aišku, tai truputėli trukdo kolektyviniam darbui, bet yra daugiau šansų tobulinti individualias savybes, ta kryptimi mes ir dirbame. Šiaip ruošiamės ir viskas mums kaip ir gerai. Turėjome savaitę stovyklą Druskininkuose atsigavome fiziškai, pailsėjome psichologiškai“, – ketvirtadienį sakė R. Kurtinaitis.

Ar „Lietuvos ryto“ stratego dabartinė šiauliečių forma negąsdina?

„Manęs niekas gyvenime negąsdina. „Šiauliai“ žaidžia neblogai, bet jie visą šį sezoną rungtyniauja gerai. Su jais turėjo problemų ir (Kauno) „Žalgiris“, ir mes. Bet jei vertinant komandas, su kuriomis mes šiemet jau žaidėme – Pirėjo „Olympiakos“, Malagos „Unicaja“ ir Belgrado „Partizan“, „Šiauliai“ nėra stipresnė komanda už tas, kurias esame įveikę.

Žaidžiame namie, krepšininkų trūkumas mums gali kiek ir pakenkti. Žaisti dvejas rungtynes iš eilės bus sudėtingiau, bet pirmame susitikime, aš nemanau, kad mums pritrūks jėgų“, – teigė R. Kurtinaitis.

„Lietuvos ryto“ trenerių štabas, rengdamasis mačui su „Šiauliais“, galimo mūšio su „Žalgiriu“ dar neplanuoja.

„Ne, mes niekada nesiruošiame kitai komandai, su kuria dar žaisime. Ruošiamės būtent tai, kurią turėsime artimiausią. Nes šios dienos priešininkas yra stipriausias. Artimiausioms rungtynėms reikia koncentruotis, o negalvoti apie mačus, kurie bus po savaitės. „Šiauliai“ šiuo metu yra pagrindinis mūsų priešininkas“, – pabrėžė R. Kurtinaitis

S. Babrauskas: „Šiauliai“ – nenuspėjama komanda

„Lietuvos ryto“ kapitonui Steponui Babrauskui treniruotės pabaigoje teko labai atsakinga misija. Jis iš visų komandos krepšininkų paskutinis metė baudą ir, jei būtų nepataikęs, visiems tektų papildomai bėgti per aikštę ar daryti atsispaudimus.

„Tai reikia pataikyti, nes tektų bėgti ar duotų treneris kokį pratimą. Paskutiniam yra sunkiausia mesti. Bet aš įpratęs, ir tikiuosi, kad visada paskutinį metimą pataikysiu, – kalbėjo S. Babrauskas. – Ruošiamės kovai su „Šiauliais“ ir tobulinome gynybą. Aišku, „Šiauliai“ nenuspėjama komanda, dabar žaidžia gerai, yra geroje formoje, gražiai žaidė su „Žalgiriu“. Apie šeštadienį dar negalvojame, tik apie penktadienį“.

Pasak krepšininko, tam, kad vilniečiai nugalėtų „Šiaulius“, reikia patikimos gynybos.

„Reikia, aišku, geros gynybos. Svarbiausia yra apsiginti nuo varžovų tritaškių ir sustabdyti savo priešininką vienas prieš vieną. Manau, viskas bus gerai. Žaidžiame namuose, tas ir mums suteiks daugiau pranašumo“.

„Lietuvos ryto“ kapitonas neįvardina pusfinalio poros aiškaus favorito.

„Nežinau, aš neskirstau komandų į favoritus ar autsaiderius. Mes turime savo tikslus, jie – savo užduotis. Viskas, bus aišku penktadienį: kas favoritai, o kas – ne. Čia finalo ketvertas ir negali žinoti, kas ir kaip sužais. Gal ir „Šiauliai“ yra favoritai. Mes pasiruošę kovai, o kalbos apie favoritus tegul lieka kalbomis“, – sakė „Lietuvos ryto“ vienas lyderių.

S. Babrauskas nesureikšmina sutrumpėjusio „Lietuvos ryto“ atsarginių suolelio.

„Apie tai negalvojame. Kai praėjusiais metais buvome (ULEB taurės) finalo aštuoneto turnyre, visi taip pat galvojo, kad mums pritrūks jėgų. Tiesiog žaidi ir viskas. Užtenka mums tų 8 žmonių, reikia tik paskirstyti žaidimo laiką.

Kiek turime krepšininkų, tiek ir gerai. Mes neturime kitos išeities, juk naujų žaidėjų registruoti negalime. Treneriai juk neužsivilks marškinėlių ir neis žaisti. Bandysime laimėti tokiomis pajėgomis, kurias turime“.

BBL pusfinalio mače „Lietuvos rytas“ penktadienį, 18.30 val. kovos su „Šiauliais“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją