Karščiavę Justas Sinica, Lukas Brazdauskis, Bojanas Popovičius, Milko Bjelica ir ranką susižeidęs Evaldas Dainys jau pasirengę rungtyniauti su „Partizan“ ekipa.

„Lietuvos ryto“ vyriausiasis treneris Rimas Kurtinaitis įsitikinęs, kad pergalė prieš serbus Vilniuje būtų rimta paraiška kovoje dėl vietos „Top-16“ etape.

Kaip jaučiasi komanda, visų pirma tie žaidėjai, kurie buvo susirgę?

– Jau džiugiau, nes į fizinio rengimo treniruotę susirinkome visi, be Justo Sinicos. Vakarinėje treniruotėje yra ir J. Sinica.

Labai džiaugiuosi mūsų gydytojo darbu, kuris gana per trumpą laiką pastatė visus ant kojų. Nežinau, kokius medikamentus jis naudojo.

- Nebijote dopingo kontrolės?

- Na, nebijau. Aš ne gydytojas, bet manau, kad gydytojas žino, ką daro.

– Komanda negalėjo treniruotis visu pajėgumu

– Mes nepraradome daug treniruočių vien dėl to, kad savaitgalį sužaidėme dvejas rungtynes ir mūsų 8 žaidėjams teko nemažas krūvis – dvi dienas iš eilės žaisti.

Pirmadienį turėjome laisvą dieną, todėl tiesioginis ruošimasis rungtynėms su „Partizan“ klubu prasideda tik dabar. Nežinau, kokiu pajėgumu dirbti leis mūsų sirgusių žmonių sveikata. Vis tik po ligos nėra lengva, bet tikiuosi, kad mes nieko nepraradome ir dirbame įprastu ritmu.

– Kokie pagrindiniai akcentai rungtyniaujant su „Partizan“ ekipa?

– Na, pagrindinis akcentas – laimėti. Čia nėra kalbų, nes tai būtų labai svarbi pergalė ir tikrai rimtas žingsnis į išsvajotą „Top 16-uką“.

„Partizan“ labai gera ir pavojinga komanda, nes neturi ryškių lyderių, žaidžia komandinį krepšinį. Visi jauni, greiti, visi gali pataikyti, kovingi. Paprastai tai yra labai neparanki komanda. Paskutinius penkis sezonus visa Europa nuo jų nukenčia. Nesinorėtų nukentėti mums, ypač namuose.

– Eurolygoje remiatės 7–8 žaidėjais. Neketinate šiose rungtynėse į žaidimą įtraukti daugiau krepšininkų?

– Žaidžiame tais žaidėjais, kurie tuo metu yra verti ir pajėgūs nukauti varžovą. Taip jau sutampa, kad mes žaidžiame 8-9 žaidėjais, bet aš tikiuosi žaidimo iš visų dvylikos.

Situacijos padiktuos, kokie žaidėjai bus aikštelėje, nes niekada nesu nusistatęs prieš rungtynes su kuriais žaidėjais rungtyniausiu. Kartais situacija keičiasi rungtynėse ir reikia skubiai reaguoti. Manau, mes į tai sureaguosime.

– Ar nesijaučia pralaimėjimo Pirėjo „Olympiakos“ klubui pasekmių psichologine prasme?

– Jei atvirai pasakius, tai „Olympiakos“ - ne mūsų burnai kąsnis. „Olympiakos“ tai komanda kuri eilę metų žaidžia „Top-4“ etape ir būtų net keista, jei mes būtume sugebėję juos nukauti svečiuose, nes jiems trauktis nebuvo kur.

Na, žaidėjai priėmė tą pralaimėjimą, kaip neišvengiamą ir šiuo metu mes visiškai nejaučiame kažkokio diskomforto. Žinome ir turime siekius bei planus, žinome su kokiomis komandomis mes pajėgūs kautis ir, kokias komandas mums reikia nukauti, kad patektume į 16-uką. „Partizan“ klubas - vienas iš jų.

Siaučiant gripui, pats vilniečių komandos treneris R. Kurtinaitis jokių ligų nebijo.

„Aš iš Panemunės. Man nereikia skiepytis. Tarnavau rusų armijoje, ten paskiepijo“, – sako R. Kurtinaitis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją