Sutartį ir kitam sezonui su „Chimki“ klubu turintis krepšinio specialistas dabar jaučiasi ramus, bet neslepia, kad norėtų išbandyti save stipriausioje Europos krepšinio lygoje - Ispanijoje. R. Kurtinaitis atvirai papasakojo apie „Chimki“ komandą slėgusias bėdas, pripažinimą Rusijoje ir vertino krizės ištikto Kauno „Žalgirio“ situaciją.

Paklaustas, ar, jo nuomone, „Žalgiriui“ šis sezonas dar nėra sugadintas, R. Kurtinaitis atsakė manąs, kad ne.

„Kaip sako rusai: geriau jau košmariška pabaiga nei košmaras be pabaigos. Situacija sudėtinga, bet krepšininkai žaidžia kovingai, stengiasi - sportine prasme bėdų nėra“, - „Lietuvos rytui“ sakė R. Kurtinaitis.

Vis dėlto kodėl garsus klubas vėl pateko į tokią situaciją?

„Mes visi norime būti pirmi - ir klubai, ir rinktinė. Tai labai geras noras, bet sportas - itin brangus. Lietuva pagal savo ekonomines galimybes ir gyventojų skaičių yra per maža įgyvendinti tuos siekius, kurių norime. „Žalgirio“ biudžetas Eurolygoje - vidutinio dydžio, negalime jo lyginti su (Atėnų) „Panathinaikos“, „Barcelona“ ar (Madrido) „Real“ klubais. Tokie niekada nebūsime, nors prisiperkame brangių žaidėjų, už kuriuos kiti klubai mokėtų dar daugiau. Bet jie vis tiek mums labai brangūs.

Valstybė ne taip sprendžia šį klausimą. Juk ji turėtų rūpintis, kad jaunimas nevogtų, naktimis negertų ir nesimuštų. Žiūrėkime, kiek žmonių arenose susirenka per „Lietuvos ryto“ ar „Žalgirio“ rungtynes. Valstybei nieko nereikia daryti - tik duoti šiek tiek pinigų ir tau nereikės judinti tos tuščios galvos, jau viskas ir taip vyksta. Tik reikia šiek tiek deguonies. Kuo galime garsinti šalį? Tik sportu. Kai Rūta Meilutytė laimėjo auksą, visas pasaulis apie ją kalbėjo. Arvydą Sabonį, Šarūną Marčiulionį irgi visas pasaulis žino. Tad investuokime į sportą, nes niekas savaime neauga“, - pokalbyje su „Lietuvos rytu“ išsakė savo nuomonę R. Kurtinaitis.