Buvusiam Klaipėdos „Neptūno“, „Šilutės“ ir „Šiaulių“ vyr. treneriui, Vilniaus „Lietuvos ryto“ ir nacionalinės vyrų krepšinio rinktinės trenerių asistentui, LKL, BBL ir ULEB čempionui R. Kuncaičiui sausio 9 d. sukako 49-eri, už M. Jaruševičių jis vyresnis 12-a, o už kitą „Dzūkijos“ stratego asistentą K. Marcinkevičių – 19 metų.

„Dzūkijos“ komandos savininko Tomo Pačėso kvietimu R. Kuncaitis Alytuje pasirodė ketvirtadienį ir jau įsijungė į treniruočių procesą. „Įspūdingas jausmas, visi žaidėjai pasitempę“, - pirmaisiais bendro darbo įspūdžiais su Robertu Kuncaičiu dalijasi Mindaugas Jaruševičius. Planuojama, kad oficialiai Dzūkijos sostinės ekipoje tituluotasis specialistas debiutuos šį savaitgalį - išvykos rungtynėse su Pakruojo „Meresta“ ir Alytaus arenoje kovoje su „Ežerūnu – Kariu“.

Susitikimas su Molėtų komanda – iššūkiu taps ne tik Alytaus krepšinio gerbėjams prisistatysiančiam R. Kuncaičiui, tačiau ir M. Jaruševičiui, buvusiam Lietuvos karių krepšinio rinktinės treneriui, kurio vadovaujama dzūkų komanda pernai nugalėjo šalies pirmenybėse, tačiau pasaulio karių čempionate atstovauti mūsų šaliai buvo nusiųsti aukštaičiai, kurių pagrindą sudarė „Ežerūno – Kario“ žaidėjai.

M. Jaruševičius ir R. Kuncaitis vienoje komandoje susitiko po 18-os metų pertraukos. Tuomet Robertas jau buvo sulaukęs žaidėjo saulėlydžio, o Mindaugas – pačiame profesionalios krepšininko karjeros priešaušryje, kai jį, jauną perspektyvų puolėją, iš Alytaus į „Šilutę“ pakvietė krepšinio selekcionierius Steponas Kairys.