Savaitės mačas. Įdomių rungtynių šį savaitgalį buvo apstu, tačiau išskirti pirmiausiai reiktų A diviziono mačą tarp dviejų Kauno ekipų – „Omega-United“ ir „Atleto-LSU“. Šiame laikinosios sostinės derbyje neužteko pagrindinio susitikimo laiko ir reikėjo žaisti pratęsimą. Įdomu tai, kad savo aikštėje žaidusi „Omega“ varžovus vijosi visų rungtynių metu, o ketvirtajame ketvirtyje likus žaisti 4 minutes ekipas skyrė 14 taškų (59:73). Tačiau per paskutinę minutė šeimininkai tiesiog apšaudė varžovus tolimais metimais – surengę atkarpą 10:1 jie išlygino rezultatą ir pasiuntė komandas į pratęsimą (79:79). Čia „Atletas“ jau nebetampė liūto už ūsų. Visas 5 minutes svečiai turėjo iniciatyvą ir iškovojo savo 12-tą pergalę čempionate 89:85.

Derbis. Dar viename Kauno derbyje KTU netikėtai sunkiai, vos 1 taško skirtumu (66:65), palaužė „Sabonio krepšinio centrą“. Saboniukai turnyro lentelėje rikiuojasi priešpaskutinėje 15-oje vietoje, tuo tarpu KTU grumiasi pirmajame ketvertuke. Šio mačo pabaiga išėjo išties dramatiška. Likus mažiau nei minutei po Igno Sargiūno taiklių baudos metimų „Sabonio KC“ išsiveržė į priekį 65:64, tačiau jau kitoje žaibiškoje atakoje KTU persvėrė rezultatą (65:66). Per likusias 30 sek. komandos pasikeitė netaikliomis atakomis, o galiausiai Sabonio mokyklos auklėtiniai suklydo ir turėjo pripažinti varžovų pranašumą.

Atkaklios. Susigrąžinusi savo lyderį Martyną Airošių Kretingos „Kretinga“ ir vėl pasiruošusi kibti į atlapus lyderiams. 9-oje vietoje A divizione besirikiuojantys kretingiškiai užkūrė pirtį į svečius atvykusiems čempionato favoritams iš Akmenės SCKK-„Akmenės cemento“. Šiame mače Kretinga pirmavo didesnę rungtynių laiko dalį, tačiau pačioje pabaigoje pritrūko ir šiek tiek sėkmės. Likus 12 sek. iki ketvirto ketvirčio pabaigos šeimininkai pirmavo 97:95, tačiau netrukus praleido tritaškį ir suklydo. Prie baudų linijos stojęs N.Mika prametė vieną metimą ir dar paliko „Kretingai“ vilčių paskutinėje atakoje viską užbaigti tolimu metimu. Visgi Jurgio Petrausko tritaškis buvo netaiklus – mačas baigėsi rezultatu 97:99.

Lyderių akistata. B diviziono B grupėje pečius surėmė dėl pirmos vietos kovojančios Radviliškio ŠSPC ir Pakruojo „Pakruojis-Lygumu ŽŪB“ komandos. Abi ekipos iki tarpusavio susitikimo turėjo po 11 pergalių. Šios grumtynės lėmė, kad Radviliškis gali pelnytai vadintis turnyro lentelės favoritu ir mėgautis pirmąja vieta. Bent jau kol kas. Radviliškiečiai antrą kartą šiame sezone įveikė Pakruojo komandą. Lyderių susitikimas baigėsi rezultatu 76:63.

Išskirtinės. Išskirtinėmis galima laikyti B diviziono A grupės rungtynes tarp Alytaus SRC-„Dzūkijos“ ir Ukmergės „Olimpo“. Visų pirma, penktoje vietoje esantys alytiškiai užtikrintai įveikė turnyro lentelės lyderius 95:82. Šeimininkų komandos tritaškių pataikymas šiame mače siekė net 56 proc. – iš 25 metimų tikslą pasiekė 14. Be to, „Dzūkijos“ lyderis, jaunasis talentas Grantas Vasiliauskas sužaidė geriausias sezono rungtynes ir atliko trigubą dublį – 28 taškai, 16 atkovotų kamuolių ir 12 išprovokuotų pražangų. Iš viso jo naudingumas siekė 43 balus.

Tritaškių taiklumas. Kitas tritaškių šou savaitgalį užfiksuotas susitikime tarp Vilniaus „Lietuvos ryto-2“ ir Stakliškių „Guostos“. Svečiuose rungtyniavę stakliškiečiai subombardavo varžovus pataikydami 12 tolimų metimų iš 21. Pusę tų metimų pataikė Mantvydas Gečionis, įmetęs 6 iš 7 tritaškių. Galutinis šių rungtynių rezultatas – 76:84.

Pirma pergalė. Istorinę pergalę savaitgalį iškovojo B diviziono B grupėje žaidžianti Šiaulių „Policija“. Šiemet čempionate debiutavę šiauliečiai iki šiol buvo viena iš trijų komandų visoje Regionų krepšinio lygoje, kuri dar nebuvo iškovojusi pergalių. Savo istorijos dienoraštyje „Policija“ įsirašys skaičius 84:82 – būtent tokiu rezultatu įveikta Tauragės „Fortūna-Agava“.

Geriausi žaidėjai. Daugiausiai taškų per vienerias rungtynes šį savaitgalį įmetė Radviliškio ŠSPC lyderis Lukas Pipiras. Mače su Pakruojo „Pakruojo-Lygumų ŽŪB“ krepšininkas pelnė 33 taškus ir padėjo saviškiams iškovoti svarbią pergalę kovoje dėl turnyro lentelės lyderių pozicijų. Daugiausiai kamuolių atkovojo Sedos „Sedulos-Aibės“ aukštaūgis Marius Kazlauskas. Rungytnėse su Kėdainių SC-„Ateities“ ekipa 20-metis sugriebė 17 kamuolių. Po 10 rezultatyvių perdavimų atliko du žaidėjai – Ignas Ryla (Ukmergės „Olimpas“), savo rezultatą pasiekęs mače su SRC-„Dzūkija“, ir Liudas Radavičius (Tauragės KK) – rungtynėse su Kauno raj. „ASU-Tornado“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)