Įdomiausios rungtynės. Tikrą krepšinio spektaklį Alytaus krepšinio sirgaliams padovanojo vietos SRC-„Dzūkija“ mače su svečiais i Pabradės. Šiose B diviziono rungtynėse nugalėtojas paaiškėjo tik po dviejų pratęsimų. Pagrindinio laiko pabaigoje Pabradės „Žeimena“ pirmavo 2 taškais (85:83) ir likus 12 sekundžių dar turėjo kamuolį savo rankose, tačiau Igno Juškevičiaus metimas buvo blokuotas, o kitoje atakoje alytiškiai gavo progą stoti prie baudų metimo linijos. Abi Mindaugo Sušinsko baudos buvo taiklios ir pasiuntė komandas į pratęsimą (85:85). Jo metu ir vėl geresnius šansus turėjo svečiai.

Likus 1 minutei jų pranašumas siekė 5 taškus (95:90), tačiau atkarpa 5:0 vėl išlygino rezultatą ir lėmė dar vieną pratęsimą. Jo metu Pabradės ekipa savo iniciatyvos jau nebuvo linkusi paleisti. Vieną po kito taiklius metimus į varžovų krepšį siuntusi „Žeimena“ iškovojo sunkią pergalę 112:105.

Savaitės mačas. RKL savaitės rungtynėmis buvo paskelbtas mačas tarp Klaipėdos LCC tarptautinio universiteto ir Kauno „KTU-Mimetos“. Susitikimą tiesiogiai transliavo DelfiTV, o šeimininkai šventei pasirengė kaip reikiant – įspūdingas žaidėjų pristatymas, palaikymo šokėjos, žaidimai žiūrovams, besisvečiuojantis Amberis ir galiausiai pasiekta pergalė namuose 90:73. LCC komandai penktadienio vakaras gavosi išties vykęs.

Lyderių mūšis. Iki šio savaitgalio RKL A divizione buvo dvi pralaimėjimo kartėlio nepatyrusios komandos – Akmenės SCKK-„Akmenės cementas“ ir Gargždų SC. Šį savaitgalį neišvengiamai turėjo likti vienas lyderis, mat ietis sukryžiavo būtent minėtos ekipos. Praėjusio sezono ketvirtos vietos laimėtojai iš Akmenės daug vargo su Gargždais savo aikštėje neturėjo. Susitikimas baigėsi rezultatu 75:57 ir paliko „Akmenės cemento“ ekipą vienvalde A diviziono lydere. Jos sąskaitoje – 5 pergalės iš tiek pat galimų.

Įtemptos. Šį savaitgalį net 3 rungtynės buvo itin intriguojančios ir baigėsi 1-2 taškų skirtumu. Dramatiškame B diviziono trileryje Ignalinos „Ignalina“ namuose 79:78 įveikė Stakliškių „Guostą“. A divizione vienas iš čempionato favoritų – Tauragės krepšinio klubas – išvykoje į Kretinga tik per plauką išnešė sveiką kailį 80:78. Tuo tarpu Marijampolės „Sūduva-Mantinga“ iškovojo savo antrą pergalę čempionate įveikdama Kauno „Atleto-LSU“ komandą 88:86.

Didžiausias skirtumas.
Dviejų Kauno komandų derbyje užfiksuotos didžiausiu taškų skirtumu laimėtos rungtynės. „Omega-United“ namuose nepasigailėjo „Sabonio krepšinio centro“ net 41 taško skirtumu – 86:45.

Geriausi žaidėjai. Daugiausiai taškų per rungtynes šį savaitgalį pelnė Deividas Rasys iš Plungės „Olimpo“. Rungtynėse su Šiaulių „Policija“ jis įmetė 34. Pabradės „Žeimenos“ atstovas Ignas Juškevičius mače su SRC-„Dzūkija“ atkovojo net 21 kamuolį. Daugiausiai rezultatyvių perdavimų atliko Tauragės krepšinio klubo įžaidėjas Vytautas Padgureckas, susitikime su „Atletu-LSU“ sukūręs 10 progų komandos draugams sėkmingai užbaigti atakas. „Gargždų SC“ aukštaūgis Valentas Tarolis rungtynėse su „ASU-Tornado“ blokavo 4 varžovų metimus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją