Savaitės rungtynės. Pradėsime, žinoma, nuo savaitės rungtynėmis paskelbto mūšio tarp Anykščių KKSC-„Volupio“ ir Biržų „Biržų“. Aukštaitijos derbiu vadinamame susitikime nukraujavę biržiečiai surengė tikrą tritaškių lietų ir jau per pirmą susitikimo pusę nulėmė baigtį. Iš 18 tolimų metimų pataikę 11 svečiai įvarė varžovus į neviltį, o visus stebino jaunojo Simono Kriaučiūno pasirodymas. Lyderio vaidmens ėmęsis 17-metis pelnė 27 taškus ir buvo vienas rezultatyviausių žaidėjų. Biržai principinį mūšį laimėjo rezultatu 92:82 ir atsirevanšavo Anykščiams už pralaimėjimą sezono pradžioje.

Įdomiausias mačas. Atkakliausios savaitgalio rungtynės vyko Prienuose, kur Stakliškių „Guosta“ priėmė B diviziono A grupės lyderius iš Ukmergės „Olimpo“. Stakliškiečiai rungtynių išvakarėse pakeitė trenerį – vietoje Mariaus Petrausko prie „Guostos“ vairo stojo Karolis Abramavičius. Pastarasis ir užvedė šeimininkus kovai su lyderiais. Vos aštuntoje turnyro lentelės vietoje besirikiuojantys Stakliškių atstovai užkūrė „Olimpui“ tikrą pirtį. Ekipos viso susitikimo metu žengė greta, o likus 1:30 min. rezultatas buvo lygus (66:66). Iki pat paskutinių sekundžių nė vienai ekipai nepavyko pelnyti taškų, o likus vos 5 sek. iniciatyvos ėmėsi „Olimpo“ lyderis Ignas Ryla. Taiklus jo dvitaškis išvedė svečius į priekį, tačiau dar paliko laiko ir aikštės šeimininkų atakai. Per minutės pertraukėlę suregzta 5 sekundžių ataka nebuvo sėkminga ir sensacijos neatnešė. Ukmergė šventė devintą pergalę 68:66 iš eilės ir vienintelė B divizione pirmą ratą užbaigė be pralaimėjimų.

Biržų atgimimas. Biržiečiai šiuos metus užbaigė optimistiškai. Be jau aprašytos pergalės prieš Anykščius, šį savaitgalį aludarių miesto atstovai šventė ir dar vieną. Šįkart po jų kojomis krito Vilniaus „Citus“ 85:71. Įdomu tai, kad dar prieš savaitę Biržus buvo galima laikyti kaip vienus iš autsaiderių, kurie rikiavosi 12-toje turnyro lentelės vietoje. Tačiau paskutiniai trys susitikimai pastaruosius reabilitavo: pirmiausiai įveikta lyderių ketveriukėje esanti Kauno KTU komanda, vėliau – aukščiau esančios „KKSC-„Volupio“ ir „Citus“ ekipos.

„Atleto“ atgimimas. Panašų atgimimą baigiantis metams pademonstravo ir Kauno „Atletas-LSU“. Prieš dvi savaites prie šios ekipos grįžo legendinis jos vedlys Edas Nickus ir tai pasimatė ekipos žaidime. Šį savaitgalį „Atletas“ nukovė net du turnyro lentelės viršutinėje dalyje esančius klubus – Gargždų SC ir Kauno KTU. Pirmasis įveikti rezultatu 94:83, antrasis – 64:59.

Tauragės revanšas. Saldų revanšą pasiekė Tauragės krepšinio klubo krepšininkai. Dar spalio mėnesį Natural Pharmaceuticals-RKL sezono atidarymo rungtynėse savų žiūrovų akivaizdoje nusileidę Gargždų SC atstovams, atsakomajame mače tauragiškiai kaip reikiant išsiliejo. Šeštadienį Gargžduose pastarieji sutriuškino šeimininkus net 41 taško skirtumu – 103:62.

„Kristalas“ sminga. Tokio prasto sezono Kuršėnų „Grafų baldai-Kristalas“ turbūt neturėjo per visą savo gyvavimo istoriją. Šį penktadienį Šiaulių rajono krepšininkai patyrė 7-tą pralaimėjimą iš eilės. Visuomet tarp lyderių besisukiojančius „Kristalo“ atstovus šį sezoną keista matyti turnyro lentelės apačioje – 13-toje vietoje. Metų pabaigą kuršėniškiams išgelbėjo tik paskutinis mačas su absoliučiais lygos autsaideriais, kol kas nei vienos pergalės neturinčiais Kauno raj. „ASU-Tornado“ krepšininkais, kurį laimėjo 90:79.

I rato pabaiga. Paskutinį RKL metų savaitgalį baigėsi B diviziono pirmasis reguliariojo sezono ratas. Akivaizdūs A grupės lyderiai – Ukmergės „Olimpas“ (9-0) ir Pabradės „Žeimena“ (8-1). Trečioje vietoje esančius VDU studentus nuo lyderių skiria 2 pergalės. Paskutiniai grupėje – pergalių kol kas neiškovoję Jonavos „Jonavos“ krepšininkai. B grupėje dėl pirmos pozicijos grumiasi Radviliškio ŠSCP ir Pakruojo „Pakruojis-Lygumų ŽŪB“. Abi ekipos turi po 8 pergales ir 1 nesėkmę. Trečioje esantis Plungės „Olimpas“ turi viena pergale mažiau.

Geriausi žaidėjai. Šį savaitgalį geriausią pelnytų taškų statistikos rodiklį pasiekė Radviliškio ŠSPC lyderis Lukas Pipiras. Mače su Šilalės „Lūšimi“ pastarasis pelnė 36 taškus. Daugiausiai kamuolių atkovojo „Biržų“ aukštaūgis Ernestas Leipus ir Kuršėnų „Grafų baldų-Kristalo“ vidurio puolėjas Gintaras Kukanauskas. Abu žaidėjai sugriebė po 17 kamuolių. Rezultatyvių perdavimų srityje nepralenkiamas – Vytautas Padgureckas iš Tauragės KK. Jis susitikime su Marijampolės „Sūduva-Mantinga-2“ 11 kartų sukūrė progas komandos draugams sėkmingai užbaigti atakas. Blokais pasižymėjo Ignalinos „Ignalinos“ krepšininkas Mindaugas Ragauskas, kuris grumtynėse su LKSK varžovus apdalino 5 blokais. 5 kartus nuo varžovų metimų savo krepšį apsaugojo ir Mindaugas Stopus iš Plungės „Olimpo“ mače su Sedos „Sedula-Aibe“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją