Paaiškėjo A diviziono aštuntfinalio poros

Neįprastai sekmadienį į dvikovą stojo „Tauragė“ ir Vilniaus „Rivile“. Abiem ekipoms pergalė buvo būtina – tauragiškiai siekė išsaugoti vietą stipriausiųjų ketverte, o vilniečiai – dar labiau priartėti prie reguliariojo sezono nugalėtojų vardo.

Šeimininkai sėkmingiau sužaidė pirmąjį kėlinį ir jį laimėjo 18:12, tačiau antrajame šeimininkavo vilniečiai – jie perėmė rungtynių kontrolę į savo rankas ir į pertrauką išsinešė 5 taškų pranašumą (37:32).

Antroji rungtynių dalis klostėsi itin atkakliai ir nei vienai komandai nepavyko susikrauti ženklesnės persvaros, o likus žaisti minutę ekipas teskyrė du taškai.

Tačiau tuomet Tadas Rinkūnas smeigė tritaškį ir padidino savo komandos pranašumą iki penkių (77:72), o kitoje atakoje „Riviles“ pergalę įtvirtino Karolis Brusokas – 81:76.

Nugalėtojams Kostas Jonuška pelnė 20 taškų, „Tauragei“ tiek pat surinko Gvidas Galinauskas.

Pralaimėjimas Vilniaus „Rivilei“ tauragiškius išstūmė iš lyderių ketverto, o tai reiškia, kad jiems teks varžytis aštuntfinalio etape. Jų varžovais bus Prienų „Labas Gas-KKSC“ krepšininkai.

Prieniškiai penktadienį kiek netikėtai išvykoje 96:90 nugalėjo „Raseinių“ komandą. Šiame susitikime neeilinį pasirodymą surengė Kajus Okmanas – jis pelnė net 37 taškus (8/12 trit.), atliko 5 rezultatyvius perdavimus ir surinko 43 naudingumo balus. „Raseiniams“ 17 taškų pelnė Antanas Montrimavičius.

Šeštadienį tiek K. Okmanui, tiek jo komandai sekėsi kur kas prasčiau – juos 61:88 sutriuškino Kauno r. „Omega“.

Rungtynių išvakarėse galingai sužaidęs K. Okmanas šįkart aikštelėje praleido viso labo 11 minučių ir dėl užsidirbtos nesportinės ir techninės pražangos likusį rungtynių laiką praleido rūbinėje.

„Omegą“ į pergalę vedė Steponas Markus, pelnęs 22 taškus ir atkovojęs 10 kamuolių. Prienų komandoje dvigubą dublį užfiksavo Arnas Tilindė – jo sąskaitoje 10 taškų ir 11 atkovotų kamuolių.

Dvi svarbias pergales šį savaitgalį iškovojo Plungės „Olimpas“. Žemaičiai penktadienį namuose 91:74 nugalėjo Ukmergės „Olimpą“, o šeštadienį Kaune 79:66 palaužė vietos „LSU-Atleto“ krepšininkus.

Reguliarųjį sezoną su 17 pergalių pabaigę plungiškiai per paskutinį savaitgalį turnyro lentelėje palypėjo per dvi pozicijas ir užsitikrino 7-ąją poziciją. Atkrintamosiose jų lauks Akmenės r. „Patriots“ krepšininkai.

Pastariesiems paskutinieji du reguliariojo sezono susitikimai apkarto. Akmeniškiai penktadienį namuose 51:94 nusileido Vilniaus „Rivilei“, o šeštadienį išvykoje juos 76:101 sutriuškino „Jurbarkas-Karys“.

Labai sėkmingai iki Naujųjų metų rungtyniavusi „Patriots“ antrojoje sezono pusėje priminė savo pačios šešėlį, o reguliariajame sezone finišavo viso labo 10-a. Tai – žemiausia pozicija, kurią šiemet „Patriots“ ekipa turėjo.

Du patriotų pralaimėjimai aukštyn leido pakilti „Biržų-KKSC“ komandai. Biržiečiai paskutinėse savo rungtynėse 79:65 išvykoje nugalėjo Kauno technologijos universiteto komandą ir pasilypėjo į devintąją turnyrinės lentelės vietą.

Vos septynis karius į Kauną atsivežusią Žydrūno Kačinsko kapelą į pergalę vedė Andrejus Tichonovas – jis pelnė 21 tašką. Kauniečiams 15 taškų surinko Žygimantas Kerza.

Biržiečių aštuntfinalyje lauks Kėdainių „SC-Ateitis“ krepšininkai. Jie aštuntąją poziciją ir namų aikštelės pranašumą užsitikrino Ukmergėje, nugalėdami vietos „Olimpą“ 79:77.

Kėdainių ekipai 20 taškų ir 9 atkovotus kamuolius surinko Rokas Ūzas, 18 taškų pridėjo Laurynas Danielius. „Olimpui“ 14 taškų pelnė ir 9 kamuolius atkovojo Ignas Lukošius.

Ukmergės komandai paskutinieji du susitikimai nieko nelėmė – komanda jau buvo užsitikrinusi 11-ąją vietą turnyrinėje lentelėje.

Aštuntfinalyje „Olimpas“ susitiks su Kazlų Rūdos „Ataka“. Pastarieji šį savaitgalį iškovojo dvi pergales prieš autsaiderius – penktadienį 87:58 sutriuškino KTU studentus, o šeštadienį 76:68 nugalėjo Vytauto Didžiojo universiteto krepšininkus.

Pastarame susitikime suvalkiečiams 16 taškų surinko Mantas Gelčius, o VDU ekipos gretose rezultatyviausiai žaidė Domas Uosis – jo sąskaitoje 22 taškai.

Neatsakytas klausimas

Už atkrintamųjų borto liko „LSU-Atletas“ (6/23), KTU (5/25), VDU (5/25) ir LCC Tarptautinis universitetas (4/26).

Paskutiniąsias dvi pozicijas užėmusios VDU ir LCC komandos prarado ir vietas kito sezono A divizione.

Tuo tarpu reguliariojo sezono nugalėtojas paaiškės tik trečiadienį – būtent tada nukeltas rungtynes sužais Kauno „LSU-Atletas“ ir Vilniaus „Rivile“. Pergalės atveju vilniečiai užsitikrintų nugalėtojų statusą, pralaimėjus pirmąją poziciją užims „Jurbarkas-Karys“.

Pirmąjį atkrintamųjų etapą kartu su Vilniaus ir Jurbarko komandomis praleis Kauno r. „Omega“, užėmusi trečiąją vietą reguliariajame sezone ir „Raseiniai“, finišavę ketvirti.
A diviziono aštuntfinaliai startuoja jau antradienį.

Sezonas baigtas ir B divizione

Taškai ant „i“ sudėti ir Nostra.lt-RKL B diviziono reguliariajame sezone. Jau anksčiau buvo aišku, kad A grupėje pirmąją poziciją užims „Radviliškis-ŠSPC“, o B grupėje – „Kupiškis“.

Radviliškiečių aštuntfinalio etape lauks dvikova su Vilniaus krepšinio mokyklos „Vilma“ ekipa, kuri B grupėje pasirodymą baigė 8 vietoje. Vilniečiai paskutinėse savo rungtynėse namuose 96:81 įveikė Kaišiadorių „Savingę“.

Tuo tarpu „Kupiškio“ laukia Panevėžio „Romeogym“ komandos iššūkis.

Už atkrintamųjų borto liko Jonavos „Cbet-2“ komanda. Ji turėjo visus šansus patekti į kitą etapą, tačiau namuose 71:72 nusileido Alytaus „SRC-Dzūkijai“, kuriai ši pergalė garantavo vietą atkrintamosiose.

Likus žaisti 16 sekundžių alytiškiai dar pirmavo 5 taškais, tačiau Vytautas Kružikas smeigė tritaškį ir sumažino atsilikimą iki dviejų. Kitoje atakoje alytiškiai sužingsniavo, o V. Kružikas dar kartą taikliai atakavo iš toli ir išvedė savo komandą į priekį (71.70). Tačiau paskutinis žodis rungtynėse priklausė Nojui Lebskui – jis pataikė dvitaškį su sirena ir pergalę šventė alytiškiai.

Edgaro Švelgino auklėtiniai šią savaitę žaidė net keturis kartus ir viso iškovojo 3 pergales. Alytiškiai pralaimėjimą patyrė tik šeštadienį, kai 82:84 išvykoje nusileido Ukmergės SC komandai.

Šiame susitikime užfiksuoti galingi individualūs žaidėjų pasirodymai. Ukmergės komandoje 34 taškus pelnė ir 10 kamuolių atkovojo Jonas Gineika, o „SRC-Dzūkijos“ gretose išsiskyrė Eimantas Vojevockas, pelnęs 26 taškus, atkovojęs 7 kamuolius ir išprovokavęs tiek pat pražangų. Viso jo sąskaitoje – 38 naudingumo balai.

Visos B diviziono atkrintamųjų varžybų poros:

Radviliškio „Radviliškis-ŠSPC“ (A1) – VKM „Vilma“ (B8)
„Kupiškis“ (B1) – Panevėžio „Romeogym“ (A8)
Kauno „Žalgiris-3“ (A2) – Kaišiadorių „Savingė“ (B7)
Ignalinos „Vilkakalnis-Losrita“ (B2) – Šiaulių KA „Saulė-SG“ (A7)
Skuodo „Kuršasta“ (A3) – Alytaus „SRC-Dzūkija“ (B6)
Anykčių „KKSC-Elmis“ (B3) – Klaipėdos „VKKM-Neptūnas“ (A6)
Šiaulių r. Kuršėnų SM „Grafų-Furniture“ (A4) – Vilniaus „Rytas-MRU-VKM“ (B5)
Molėtų „Ežerūnas“ (B4) – Pakruojo SC „Lygumų ŽŪB“ (A5)

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją