Pratęsimas. Intriguojanti kova vyko B diviziono Vidurio Lietuvos grupėje. Turnyro lentelės kaimynams – Alytaus SRC-„Dzūkijai“ ir Jonavos sporto klubui-2 – neužteko 40-ies minučių, kad išsiaiškintų, kurie stipresni. Nuaidėjus ketvirto ketvirčio sirenai švieslentėje degė rezultatas 66:66. Papildomų 5 minučių metu namuose žaidusiai Jonavai užsirišo krepšys – šeimininkai per pirmas 3 minutes paleido varžovus į priekį 8:0, o iš viso per pratęsimą sugebėjo pelnyti vos 2 taškus. Galutinis susitikimo rezultatas – 81:68.

Spurtavo. Puikiai savaitgalis susiklostė A divizione rungtyniaujančiai jaunimo komandai Vilniaus VKC. Trenerio Gintauto Reginos vadovaujami jaunieji talentai iškovojo dar dvi pergales ir pakilo į 7-tą turnyro lentelės vietą. Pirmiausiai VKC įveikė patyrusią Akmenės SCKK-„Akmenės cemento“ komandą 78:70, po to sudorojo Kuršėnų „Grafų baldų-KA Saulės“ atstovus 93:71. Vilniečiai nepralaimi jau penktose rungtynėse iš eilės. Šios komandos amžiaus vidurkis – vos 18 metų.

Trigubas dublis. Šilalės „Lūšies“ komandos lyderis Justas Košys, kuris praėjusią savaitę buvo išrinktas į simbolinį geriausių mėnesio žaidėjų penketuką, šį savaitgalį pateisino savo titulą. B diviziono Žemaitijos grupės rungtynėse su Kelmės „Kelme“ šilališkis surinko retą krepšinyje trigubą dublį, t.y. jo asmeninės rungtynių statistikos eilutėje yra trys dviženkliai skaičiai: 19 pelnytų taškų, 16 atkovotų kamuolių ir 10 rezultatyvių perdavimų. Šias rungtynes „Lūšis“ laimėjo 88:75.

Didžiausias skirtumas. Utenos „Juventus-DSC“ kol kas nesiseka atrasti savojo žaidimo RKL čempionate. Šįkart B diviziono Aukštaitijos grupės rungtynėse su Kupiškio „Kupiškiu“ jaunieji „Juventus“ dubleriai patyrė pralaimėjimą net 75 taškų skirtumu – 44:119. Utenos ekipa kol kas nėra iškovojusi pergalių ir rikiuojasi paskutinėje grupės vietoje.

Lyderiai. A divizione išryškėjo sezono favoritai. Jais galima vadinti Gargždų SC krepšininkus, kurie nuo artimiausių grupės kaimynų atsiplėšė per 3 pergales. Per 13 žaistų rungtynių gargždiškiai yra laimėję 12 kartų.

Artimiausi turnyro lentelės persekiotojai yra laimėję po 9 kartus. Tokių yra 3 – Tauragės krepšinio klubas, Plungės „Olimpas“ ir Ukmergės „Olimpas“. B divizione visų trijų grupių lyderiai tvirtai laiko savo pozicijas ir nėra patyrę pralaimėjimų. Po 8 pergales yra iškovoję Trakų „TonyResort“ (Aukštaitijos grupė), Kėdainių „SC-Nevėžis“ (Vidurio Lietuvos grupė) ir Radviliškio „KK Radviliškis-ŠSPC“ (Žemaitijos grupė).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją