Savaigtės rungtynėmis paskelbtame mače tarp Stakliškių „Guostos“ ir Plungės „Olimpo“ intrigos nesulaukta. Žemaičiai pademonstravo geležinę gynybą ir nokautavo aikštės šeimininkus jau pirmoje susitikimo pusėje – 26:45. Puikiai iš toli pataikiusio Deivido Rasio vedami svečiai ir antroje mačo dalyje išlaikė iniciatyvą ir šventė istorinę pergalę, jau per debiutinį sezoną atvedusią „Olimpą“ į A divizioną – 93:60.

Nugalėtojams D.Rasys pelnė 26 taškus (6/13 trit.) ir atkovojo 10 kamuolių. Modestas Jurkaitis įmetė 20 taškų.

Stakliškių „Guostos“ gretose Tadas Padegimas pelnė 17, Mantvydas Gečionis – 16 tašku.

Pirmas serijos iki 2 pergalių rungtynes Plungės ekipa namuose laimėjo rezultatu 86:75.

Plungiškių varžovai finale bus Kauno VDU-2 krepšininkai. Pastarieji antrose tarpusavio rungtynėse su Ukmergės „Olimpu“ šventė sunkią pergalę 76:71. Įdomu tai, kad Ukmergės ekipa pirmavo visų rungtynių metu, o prieš lemiamą ketvirtį turėjo net 15 taškų pranašumą – 59:34. Tačiau neįtikėtinai sužaistas ketvirtas kėlinukas ir apmaudžios ukmergiškių klaidos paskutinėmis mačo sekundėmis lėmė VDU pergalę.

Nugalėtojams Lukas Žukauskas pelnė daugiausiai – 16 taškų. Deividas Petravičius pridėjo 10.

„Olimpo“ gretose geriausiai pasirodė aukštaūgis Paulius Joneliūnas, kuris pelnė 17 taškų ir atkovojo 12 kamuolių. Igno Rylos sąskaitoje – 16 taškų ir 13 atkovotų kamuolių.

Pirmas rungtynes VDU išvykoje laimėjo 88:85.

B diviziono finalo serija vyks balandžio 8, 10 dienomis. Žaidžiama iki 2 pergalių.

A divizione pusfinalyje intrigą sustiprino Kauno raj. „Omega-United“, kuri namuose įveikė Tauragės krepšinio klubą ir išlygino serijos iki 3 pergalių rezultatą 1:1. Išvykoje apmaudžiai pralaimėję net 18 taškų skirtumu kauniečiai susiėmė savoje aikštėje ir išplėšė pergalę 60:55.

Nugalėtojų gretose daugiausiai taškų pelnė Andrius Gedminas ir Evaldas Dainys – atitinkamai 16 ir 15.

Tauragiškių komandoje rezultatyviausiai žaidė Paulius Parachomikas – 21 taškas ir 14 atkovotų kamuolių. Liudas Radavičius pridėjo 9 taškus.

Kitoje pusfinalio poroje antrą pralaimėjimą patyrė Biržų „Biržai“. Savoje aikštėje biržiečiai rezultatu 75:82 nusileido Kauno KTU ekipai. Kauniečiams liko vienintelis žingsnis iki didžiojo finalo.

Šiame susitikime KTU gretose Gintautas Kybartas pelnė 22 taškus. Mindaugas Jakštas surinko 14.

Biržų gretose lyderio vaidmenį atliko Rentas Samulionis, pelnęs 28 taškus. Algirdas Palaima surinko 15.

Trečios A diviziono pusfinalio serijos rungtynės bus žaidžiamos balandžio 7 dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją