Įjungtos ir operatorių išbandomos vaizdo kameros, neaiškūs arenos kampuose sėdintys vyrai, prie pat įėjimo į salę rūkantis valytojas ir absoliučiai jokios apsaugos.

Vienintelė Lietuvos rinktinės treniruotė Prištinoje krepšininkams ir trenerių štabui paliko labai keistą įspūdį – į senutėlę ir remonto prašyte besiprašančią areną, kurioje vakare vyks rungtynės, galėjo patekti visi norintys.

„Atvirai kalbant, taip nedaroma. Bet mes to ir tikėjomės, todėl nieko pernelyg varžovams ir neatskleidinėjome“, – iš karto po treniruotės pripažino Lietuvos rinktinės trenerio Dainiaus Adomaičio asistentas Mindaugas Brazys.

Maža to, kad pratybas stebėjo pašaliniai asmenys, jos vyko ant labai nešvaraus arenos parketo.

Lietuvos rinktinės delegacija netgi paprašė, kad Kosovo darbuotojai prieš susitikimą išplautų grindis.

„Sąlygos vienodos tiek mums, tiek jiems, tačiau paprašėme, kad grindis išplautų“, – nusijuokė M. Brazys.

„Man yra tekę pabūti Belgrado „Pionir“ arenoje. Čia – kažkas panašaus. Bus įdomu pažaisti tokioje aplinkoje“, – pridūrė jis.

„Buvo keista treniruotė, bet gal Kosovui nedažnas įvykis tokios rungtynės, jie nelabai žino kaip elgtis tokio renginio metu. Todėl tai ir įvyko, patirties trūksta“, – netradicinę situaciją įvertino ir Adas Juškevičius.

„Arena tikrai nėra didelė, vietos labai arti viena kitos. Išplanavimas neįprastas. Lietuvoje ar kitose šalyse retai žaidžiame tokiose arenose, todėl kai sueis pilna salė žiūrovų, bus nelengva žaisti. O kalbant apie grindis, paprašėme, kad bent jau prieš rungtynes jas išvalytų“, – pridūrė gynėjas.

Anot M. Brazio, treniruočių metu žaidėjams buvo transliuojamas įrašytas Kosovo fanų per rungtynes keliamas triukšmas – tam, kad rinktinės nariai apsiprastų prie sąlygų, su kuriomis susidurs mačo metu.

„Tai komanda, kuri namie žaidžia daug geriau nei išvykoje. Sirgaliai jiems prideda labai daug energijos. Šitą dalyką mes akcentavome per treniruotes, buvome pasileidę garsą, kad būtų kažkokia nors arenos asociacija. Na ir svarbiausia stabdyti jų lyderį Dardaną Berišą, kuris yra tikrai pavojingas“, – pažymėjo rinktinės trenerių štabo narys.

„Kaip ir minėjo D. Adomaitis, bandysime išnaudoti tuos faktorius, kad kai kurie mūsų krepšininkai kartu žaidžia klubuose, daugiau laikysime juos kartu aikštėje. Atmosfera komandoje gera, laukiame rungtynių“, – tvirtino M. Brazys.

„Keturių dienų tapti tikrai komandai mažoka. Bet susidėliojome pagrindinius principus gynyboje ir puolime – žinome, kas ir ką darys. Derinių turime užtektinai, daugiau nei dešimt, visoms pozicijoms. Daug naujos informacijos, tačiau manau, kad ją neblogai įsisavinome“, – nestandartinį pasirengimą mačui apibūdino A. Juškevičius.

Įdomu tai, kad tuose pačiuose Jaunimo ir sporto rūmuose, kuriuose įvyks rungtynės, įrengtas tiras – šaudyti mėgstantys Prištinos gyventojai savo rankos taiklumą ten išbandė ir Lietuvos rinktinės treniruotės metu.

Bilietai į penktadienio vakaro rungtynes pardavinėjami lauke, netoli arenos. Jų kaina lietuviškais standartais itin nedidelė – tik 3 eurai. Rungtynės prasidės 20 val. Lietuvos laiku, o iš karto po jų mūsiškiai išskris atgal į Palangą.

Primename, kad ketvirtadienio vakarą D. Adomaitis paskelbė rungtynėms su Kosovu neregistruosiantis dviejų jauniausių rinktinės žaidėjų – 19-mečio Arno Kulbokos ir 20-mečio Lauryno Biručio.

Lietuvos rinktinės sudėtis rungtynėms su Kosovu

Gynėjai

Adas Juškevičius (28 m., 194 cm, Panevėžio „Lietkabelis“)
Mindaugas Girdžiūnas (28 m., 188 cm, Klaipėdos „Neptūnas“)
Šarūnas Vasiliauskas (28 m., 188 cm, Trabzono „Trabzonspor“)
Renaldas Seibutis (32 m., 196 cm, Klaipėdos „Neptūnas“)

Puolėjai

Rokas Giedraitis (25 m., 198 cm, Vilniaus „Lietuvos rytas“)
Deividas Gailius (29 m., 201 cm, Burgoso „Miraflores“)
Arnas Butkevičius (25 m., 196 cm, Klaipėdos „Neptūnas“)
Gediminas Orelikas (27 m., 200 cm, Venecijos „Umana Reyer“)
Eimantas Bendžius (27 m., 203 cm, Santjago de Kompostelos „Monbus Obradoiro“)
Kšyštofas Lavrinovičius (38 m., 210 cm, Panevėžio „Lietkabelis“)

Vidurio puolėjai

Evaldas Kairys (27 m., 207 cm, Biujukčekmedžės „Demir Insaat“)
Vaidas Čepukaitis (28 m., 207 cm, Panevėžio „Lietkabelis“)

Lietuvos krepšinio rinktinės tvarkaraštis pasaulio čempionato atrankoje

Antras atrankos varžybų rungtynes su Lenkija lietuviai žais sekmadienį Klaipėdoje 19.30 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (59)