Šia akcija siekiama, kad krepšininkai, kai Olimpinėse žaidynėse skambės Lietuvos himnas, prisimintų tą vienybės atmosferą ir palaikymą tėvynėje. Todėl sirgaliai ant savo kėdžių „Žalgirio” arenoje ras 14 tūkst. trijų spalvų lapų, kuriuos iškėlę sudarys visą areną juosiančią vėliavą. Be to, aistruoliai prašomi atvykti į areną pasipuošę tautinėmis spalvomis. Ši simbolinė vėliava bus didžiausia kada nors lydėjusi Lietuvos krepšinio rinktinę.

Savo ruožtu krepšininkai šią vasarą nesyk pabrėžė vienybės svarbą ir meilę tėvynei. Jie ragino liepos 6-ąją giedoti Tautinę giesmę ir patys tai darė. Specialiai šiai akcijai krepšininkai buvo apsirengę trijų spalvų marškinėliais.

Lietuvos krepšininkams taip pat bus įteikti linkėjimai, kuriuos sirgaliai siuntė du mėnesius, per „Sprite” jaunųjų talentų kovas.

Į Lietuvos ir Ispanijos rungtynes beveik visi bilietai buvo parduoti iki penktadienio pietų. Tad neabejojama, jog šį mačą stebės pilnutėlė „Žalgirio” arena – per 15 tūkst. žiūrovų.

Rungtynių pirmadienį pradžia – 18.15 val.

Po šio mačo Lietuvos rinktinė išskrenda į Ispaniją, kur liepos 21 d. Malagoje žais atsakomąsias rungtynes su ispanais. Po to lietuviai kelia sparnus į Argentiną, kur tęs pasirengimą Olimpinėms žaidynėms.

Visas kontrolines Lietuvos rinktinės rungtynes galima tiesiogiai stebėti per LRT televiziją.