Puikiai šį sezoną rungtyniavęs 27-erių gynėjas sulaukė Lietuvos vyrų rinktinės trenerio Jono Kazlausko dėmesio – jau birželio 20 dieną yra kviečiamas į rinktinės kandidatų treniruočių stovyklą Palangoje. M. Girdžiūnas kartu su geriausiais šalies krepšininkais pretenduoja žaisti šią vasarą vyksiančiose Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse.

Klaipėdos „Neptūno“ žaidėjui M. Girdžiūnui tai naujas ir itin malonus gyvenimo iššūkis.

„Prieš treniruočių stovyklą jaučiu šiokį tokį jaudulį, tačiau tai yra normalu. Po Lietuvos krepšinio lygos sezono neatsipalaidavau – treniruojuosi, palaikau sportinę formą. Noriu į Palangą nuvykti geros kondicijos. Manau, kad kiekvienas krepšininkas, siekiantis rezultatų, svajoja patekti į rinktinės treniruočių stovyklą ir pasitreniruoti su geriausiais rinktinės žaidėjais“, – pabrėžė M. Girdžiūnas.

Kalbėdamas apie su „Neptūnu“ pasirašytą ilgalaikę sutartį, M. Girdžiūnas neslėpė džiaugsmo.

„Juk tai mano gimtojo miesto komanda. Kas gali būti geriau, nei atstovauti savo miesto komandai, kurios sirgaliai – tiesiog nuostabūs? Klaipėdoje krepšinio atmosfera – nepakartojama. Norisi kuo geriau reprezentuoti savo miestą. Džiaugiuosi, kad „Neptūnas“ parodė iniciatyvą. Džiaugiuosi ir sąlygomis, ir trenerių kolektyvu – Dainiumi Adomaičiu ir Mindaugu Braziu. Būtent treneriai 2015-2016 metų sezoną man leido atsiskleisti, pasitikėjo manimi. Man patinka jų krepšinio filosofija. Neslėpsiu, kad apsisprendimą likti „Neptūne“ lėmė ir tai, kad šioje komandoje toliau dirbs šie strategai“, – atviravo M. Girdžiūnas.

Pasirašyta sutartimi džiaugėsi ir „Neptūno“ komandos direktorius Osvaldas Kurauskas.

„Mindaugas pas mus rungtyniauja nuo 2009 metų ir per tą laiką labai patobulėjo. Džiaugiamės šio krepšininko rezultatais. Tai labai darbštus, talentingas ir universalus žaidėjas, nebijantis imtis iniciatyvos. Be to, juk jį Lietuvos teisėjų asociacija išrinko LKL garbingiausiu žaidėju. Tai daug ką pasako apie šį žmogų. Juk šią nominaciją skyrė būtent teisėjai“, – pabrėžė O. Kurauskas.

M. Girdžiūnas, atstovaudamas „Neptūnui“, iškovojo jau antrąjį LKL vicečempionų titulą, taip pat išbandė jėgas prestižiškiausiame Senojo žemyno krepšinio turnyre – Eurolygoje, sėkmingai grūmėsi Europos taurės, VTB Vieningosios lygos turnyre.

2013 metais, kai „Neptūnas“, iškovojo LKL bronzos medalius, M. Girdžiūnas buvo paskolintas Kėdainių „Nevėžio“ ekipai.

„Mano kolekcijoje dar trūksta LKL aukso ir bronzos medalių. Tikiuosi, kad per kelerius metus bus užpildyta visa kolekcija“, – sakė M. Girdžiūnas.