„Mantas skundžiasi kelio skausmais. Ar tai – rimta? Žinote, viskas prasideda nuo mažų problemų, o baigiasi didelėmis. Bet aš – ne medikas, negaliu išsiplėsti“, – vos tik grįžęs į Vilnių pasakojo J. Kazlauskas.

Bet tiek Mantą, tiek trenerį, tiek visus Lietuvos sirgalius nuramino reabilitologas V. Trumpickas.

„Rimtų bėdų kol kas nėra, nes jis žaidžia. Bet kad jos neatsitiktų, mes nusprendėme nuvažiuoti ir patys pažiūrėti – nieko baisaus nėra“, – konstatavo jis.

Stebint J. Kazlauskui, V. Trumpickui ir Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) generaliniam sekretoriui Mindaugui Špokui M. Kalnietis sekmadienį sužaidė gana sėkmingas Italijos čempionato rungtynes.

Starto penkete susitikimą pradėjęs 196 cm ūgio kaunietis per 26 minutes pelnė 5 taškus (1/2 dvit., 1/1 trit.), atliko net 9 rezultatyvius perdavimus, surinko 12 naudingumo balų ir padėjo Milano „EA7 Emporio Armani“ komandai švęsti pergalę.

„Jis pasiskundė, kad truputį skaudą kelį ir tai šiek tiek varžo jo žaidimui, todėl nuvažiavome, davėme patarimų. Po rungtynių išsamiai apžiūrėjome: atlikome tyrimus, rentgeno nuotrauką. Viską išsiaiškinome, kad būtų ramu – nieko baisaus nėra“, – aiškino V. Trumpickas.

Vytenis Trumpickas ir Mindaugas Špokas

Lygiai prieš metus 29-erių gynėjas taip pat turėjo problemų su keliu – Kaune jam buvo atliktas kairiojo kelio kremzlės išvalymas. Tiesa, šie skausmai – nė kiek nesusiję su ankstesne trauma, nes dabar krepšininkas juos pajuto kitame kelyje.

„Norėjome tiesiog apžiūrėti, kad nebūtų jokių blogybių: ruošiame, patariame, ką daryti, kokius pratimus. Tai tik apžiūra – nieko rimto. Mes tiesiog norime, kad visi žaidėjai būtų visiškai sveiki ir pasiruošę“, – pasakojo rinktinės gydytojas, geriausių Lietuvos krepšininkų birželio 20-ąją lauksiantis Palangoje.

2013 metais Europos čempionate akivaizdžiu rinktinės lyderiu tapęs M. Kalnietis (12,1 tšk., 5 rez. perd., 4,7 atk. kam.) po metų įkrito į traumų liūną, iš kurio vis dar negali išsikapstyti.

Sunki peties trauma prieš pat 2014 metų planetos pirmenybes, vėliau sekusi kelio valymo operacija ir sprendimas nutraukti sutartį su Krasnodaro „Lokomotiv-Kuban“ klubu bei ne itin sėkmingas sugrįžimas į Kauno „Žalgirį“ – tikrai ne patys sėkmingiausi krepšininko karjeros metai.

Net ir persikėlęs į Milaną lietuvis ir toliau vis gydosi mažas traumeles.

„Jis stiprus vyras ir viską atlaiko – juk neverks atsisėdęs į kampą“, – apie brolio valią sunkiais momentais prieš porą savaičių Krepšinis.lt pasakojo Julius Kalnietis.

Italijos „Serie A“ čempionate M. Kalnietis per kiekvienas rungtynes ant parketo praleidžia 23 minutes, pelno 6,6 taško, atlieka 4,6 rezultatyvaus perdavimo ir renka 8,1 naudingumo balo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)