Kazio Maksvyčio auklėtiniai sekmadienio vakarą Alytuje antrą kartą šią savaitę varžėsi su Estijos krepšininkais. Šį kartą lietuviai laimėjo po atkaklesnės kovos 90:88 (22:19, 23:16, 28:27, 17:26).

Ilgai dviženklį pranašumą turėjusi Lietuvos rinktinė ketvirtajame kėlinyje jį iššvaistė ir leido varžovams paskutinėmis minutėmis grėsmingai priartėti 77:81, tačiau Arno Butkevičiaus, Martyno Echodo ir Luko Lekavičiaus metimai leido atsiplėšti 87:78.

Estijos rinktinė nepasidavė ir dar prisivijo 85:89, bet Gyčio Masiulio baudos metimas likus žaisti 7 sekundes vilčių nebepaliko (90:85). Kristiano Kullamae tritaškis paskutinę mačo sekundę estų jau išgelbėti jau negalėjo.

Šį kartą Lietuvos rinktinei padėjo Ignas Brazdeikis, kuris su 16 taškų buvo rezultatyviausias. 15 taškų pridėjo Lukas Lekavičius.

Poilsio šį kartą gavo Marius Grigonis, o vis dar nerungtyniavo Jonas Valančiūnas, Domantas Sabonis ir Mindaugas Kuzminskas.

Estijos rinktinę paskui save tempęs K. Kullamae surinko 23 taškus.

Prieš tris dienas Klaipėdoje lietuviai nugalėjo Estijos nacionalinę komandą 84:70.

Alytuje estai solidžiai atakavo iš toli (14/30 trit.), tačiau 5 iš 21 tritaškio pataikę šeimininkai džiaugėsi dideliu pranašumu rinkdami taškus baudos aikštelėje.

Lietuva: Ignas Brazdeikis 16 (5 atk. kam.), Lukas Lekavičius 15, Laurynas Birutis 12, Martynas Echodas 10 (8 atk. kam.), Eigirdas Žukauskas 8, Arnas Butkevičius ir Donatas Tarolis po 7, Rokas Jokubaitis 6.

Estija: Kristianas Kullamae 23 (5 atk. kam.), Kasparas Treieris 20, Janari Joessaras 12 (9 atk. kam.), Matthiasas Tassas 11 (10 atk. kam., 6 rez. perd.), Siimas-Sanderis Vene 9.

Lietuvos rinktinės starto penketas, kurį sudarė M. Echodas, Gytis Masiulis, Ignas Brazdeikis, Rokas Giedraitis ir Rokas Jokubaitis, pirmosiomis minutėmis veržėsi į priekį 5:2, bet estai netrukus pradėjo rodyti iniciatyvą ir persvėrė rezultatą 19:13. Vis dėlto ketvirčio pabaigoje lietuviai varžovus pagavo ir vėl aplenkė 22:19.

Sėkmingai antrąjį ketvirtį pradėję lietuviai pratęsė įspūdingą spurtą iki 18:0 ir įgijo dviženklį pranašumą 31:19. Prieš ilgąją pertrauką šeimininkai įgijo ir rekordinę persvarą 42:27.

Po pertraukos Estijos krepšininkai sumažino atsilikimą iki vienženklio skaičiaus 43:52, o trečiojo kėlinio viduryje priartėję 48:54 privertė K. Maksvytį prašyti minutės pertraukėlės. Netrukus šeimininkai vėl truktelėjo į priekį ir atstatė dviženklę persvarą 71:56.

Ketvirtojo kėlinio pradžioje Estijos rinktinė surengė spurtą 8:0 ir pasivijo 70:75. Į lemiamą šturmą pakilę svečiai paskutinėmis minutėmis metė lietuviams rimtą iššūkį ir likus žaisti tris minutes atsilikinėjo tik 77:81, tačiau galiausiai Lietuvos rinktinė sugebėjo įrodyti savo pranašumą.

Likęs rinktinės kontrolinių rungtynių tvarkaraštis

Prieš Europos čempionatą, startuosiantį rugsėjo 1 dieną, Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės lauks dar 5 kontrolinės rungtynės:

  • rugpjūčio 10 d. (Kaune) su Suomija;
  • rugpjūčio 11 d. (Vilniuje) su Suomija;
  • rugpjūčio 16 d. (išvykoje) su Ispanija;
  • rugpjūčio 18 d. (Vilniuje) su Ispanija;
  • rugpjūčio 19 d. (Vilniuje) su Nyderlandais.


Paskutinę rugpjūčio savaitę lietuvių lauks FIBA 2023 metų pasaulio čempionato atrankos mačai su Vengrija (rugpjūčio 24 d. išvykoje) ir Juodkalnija (rugpjūčio 27 d. Kaune).

Visas rinktinės kandidatų šešioliktukas (žaidėjas, klubas):

Arnas ButkevičiusKauno „Žalgiris“
Domantas SabonisSakramento „Kings“
Eigirdas ŽukauskasVilniaus „Wolves“
Donatas TarolisPodgoricos „Budučnost“
Gytis MasiulisVilniaus „Rytas“
Ignas BrazdeikisKauno „Žalgiris“
Jonas ValančiūnasNaujojo Orleano „Pelicans“
Kristupas ŽemaitisVilniaus „Wolves“
Laurynas BirutisKauno „Žalgiris“
Lukas LekavičiusKauno „Žalgiris“
Marius GrigonisAtėnų „Panathinaikos“
Martynas EchodasVilniaus „Rytas“
Mindaugas KuzminskasBe klubo
Rokas GiedraitisVitorijos „Baskonia“
Rokas JokubaitisBarselonos „FC Barcelona“
Tomas Dimšapraėjęs sezonas - Trevizo „NutriBullet“

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)