Pasibaigus sezonui 34-erių metų krepšininkė galvojo apie karjeros pabaigą ir nebuvo tikra, ar dar tęs profesionalės karjerą.

„Nežinau, ar aš dar žaisiu kitą sezoną, nes tikrai nėra jėgų, amžius daro savo“, – per LMKL sezono uždarymo šventę kalbėjo I. Šalkauskė.

Praėjusį sezoną „Sūduvos“ gretose žaidusi vidurio puolėja buvo tiesiog nesustabdoma LMKL pirmenybėse ir tapo naudingiausia sezono žaidėja. I.Šalkaukė taip pat tris kartus tapo mėnesio žaidėja, o jos efektyvumo vidurkis siekė net 19,5 balų. Vidutiniškai per rungtynes aukštaūgė pelnydavo po 16,6 taško ir atkovodavo 7,4 kamuolio.

2015–2016 m. sezonas šiaulietei buvo išties įspūdingas – I. Šalkauskė iškovojo net tris medalius: auksą Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) taurės turnyre ir Baltijos moterų krepšinio lygoje (BWBL) bei LMKL sidabro medalį.

„Šiaulių-Universiteto“ ekipa taip pat sudarė sutartį su legioniere iš Baltarusijos – komandą sustiprino 182 cm puolėja Katsiaryna Urbanovič. 23-ejų metų krepšininkė nuo 2010 m. vilkėjo Minsko „Cmoki“ ekipos marškinėlius bei rungtyniavo ne tik Baltarusijos lygoje, bet ir Europos taurės turnyre.

Baltarusijos moterų krepšinio lygoje 2015–2016 m. sezone K. Urbanovič per rungtynes ant parketo vidutiniškai praleisdavo 19 minučių, rinkdavo 6,9 taško, atkovodavo 2 kamuolius bei atlikdavo rezultatyvų perdavimą. Europos taurėje krepšininkės statistika buvo kiek kuklesnė – per 18 minučių vidutiniškai pelnydavo 3,7 taško ir sugriebdavo 1,7 kamuolio.

LMKL sezoną šiaulietės pradės spalio 7 dieną rungtynėmis išvykoje su Kauno „Aistėmis-LSU“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją