Dėl finansinių sunkumų „Azovmaš“ atsisakė dalyvauti ir Eurolygos turnyro kvalifikaciniame etape, kuriame ukrainiečius pakeitė Solonikų „Aris“ klubas.

R. Girskio treniruojama „Azovmaš“ komanda penktadienį sužaidė draugiškas rungtynes su ekipa, kuriai atstovavo dar kontrakto neturintys krepšininkai.

„Azovmaš“ be didesnio vargo įveikė jungtinę lietuvių komandą 88:73. Nuo pralaimėjimo laisvųjų agentų komandos neišgelbėjo ir tai, jog jai atstovavo tokie žinomi krepšininkai kaip Arvydas Eitutavičius, Paulius Morkeliūnas, Vaidotas Pridotkas, Marius Kasiulevičius bei kiti.

– Kaip vyksta pasiruošimas naujajam sezonui? – R. Girskio paklausė „BasketNews.lt“ žurnalistas.

– Pasiruošimas sezonui vyksta taip, kaip ir turi vykti. Padarėme įvadinę stovyklą Mariupolyje, dabar viešime Klaipėdoje. Gaila, jog čia atvykome dar ne iki galo sukomplektavę komandą. Nematėte pas mus nė vieno amerikiečio.

Mums trūksta dviejų krepšininkų, kurie, turbūt, bus patys pajėgiausi komandoje. Pasiruošimu esu patenkintas. Treniruojasi 6 patyrę krepšininkai bei 5 jauni žaidėjai. Visi dirba savo darbą.

– Kada komandą turėtų papildyti du svarbiausi krepšininkai?

– Sunku pasakyti. Čia jau yra nebe mano kompetencija. Aš norėčiau, kad kuo greičiau. Nors čempionatas dar tolokai, tačiau jis artėja. Jeigu per dvi savaites klubo vadovai spės rasti du pajėgius žaidėjus, tai bus labai gerai.

– Kiek šiemet Mariupolio komandoje planuojate turėti krepšininkų iš Lietuvos?

– Trys žaidėjai iš Lietuvos sutartis su „Azovmaš“ jau turi – Simonas Serapinas, Augustinas Vitas bei Marius Prekevičius. Osvaldas Mačernis kol kas yra paimtas bandomajam laikotarpiui. Jeigu Osvaldas gerai užsirekomenduos, tai gal bus ketvirtasis lietuvis Mariupolio ekipoje.

– Šiemet „Azovmaš“ komanda atsisakė dalyvauti Eurolygos kvalifikaciniame etape

– Dalyvausime Europos taurės varžybose. Jeigu mums būtų pavykę išsaugoti praėjusių metų sudėtį, tai aš ramiai žiūrėčiau net į Eurolygą, nes ten yra visa eilė komandų, kurios žaidžia silpnoką krepšinį. Bet kadangi ekipą paliko visas būrys pagrindinių krepšininkų, teko keisti visą žaidimo braižą.

– Gal komandos vadovai jau iškėlė tikslus naujajam sezonui?

– Aiškių tikslų dar nėra, tačiau jau žinome, jog Ukrainos čempionatą mes turime laimėti, nors pagal komplektavimą mus stipriai lenkia Kijevo „Budivelnyk“ ir Donecko „Doneck“ ekipos, kur treneriai taip pat dirba lietuviai (Rimantas Grigas ir Ramūnas Butautas - DELFI).

Šie klubai mus lenkia turbūt ne tik pagal komplektavimą, bet ir pagal finansavimą. Lyginant su pernai metais, mūsų biudžetas ženkliai sumažėjo. Visgi čempionatas bus ilgas ir, mano manymu, sezono pabaigoje mes kovosime dėl aukso.