Rezultatyviausias nugalėtojų gretose buvo gerą sportinę formą atgavęs Mindaugas Kuzminskas.

Puolėjas aikštėje praleido daugiausiai laiko iš visų „Lokomotiv“ žaidėjų – 30 min. 43 sek.

Sulaukęs naujojo trenerio Jevgenijaus Pašutino pasitikėjimo, jis pelnė 17 taškų (4/7 dvit., 2/4 trit., 3/4 baud.), atkovojo 2 kamuolius, išprovokavo 4 varžovų pražangas ir surinko 15 efektyvumo balų.

12 taškų lietuvis pelnė antroje rungtynių pusėje. Mindaugas puolime ėmėsi iniciatyvos sunkiu šeimininkams momentu trečiame kėlinyje, vėliau keletą kartų gynyboje po lenta sustabdė fiziškai galingesnius oponentus ir sykį sėkmingai numušė ant lanko po „Partizan“ žaidėjo metimo šokinėjusį kamuolį.

Mantas Kalnietis per 28 min. pelnė 5 taškus (1/5 dvit., 1/3 trit.), atliko 9 rezultatyvius perdavimus, atkovojo 3 kamuolius, 2 kamuolius perėmė ir surinko 12 efektyvumo balų.

16 taškų prie pergalės pridėjo Willas Cummingsas, 15 – Dmitrijus Kulaginas.

Praėjusį savaitgalį prie komandos vairo stojusiam J. Pašutinui tai buvo pirmoji pergalė Europos taurėje atvykus į Krasnodarą.

Tiesa, bilieto į kitą etapą „Lokomotiv“ komandai šis laimėjimas neužtikrino. Dėl jo teks kautis paskutiniame B grupės ture, kai Rusijos ekipa Turkijoje susirems su Bursos „Tofaš“.

„Partizan“ ekipai 17 taškų surinko Stefanas Bircevičius, po 12 – Torrianas Waldenas ir Nemanja Gordičius.

„Partizan“ kaip ir Vilniaus „Rytas“ bei Venecijos „Umana Reyer“ jau turi kelialapius į antrąjį grupių etapą.

Paskutinis atiteks „Lokomotiv“ arba „Tofaš“, Limožo CSP galimybių žengti tolyn nebeturi.

Nors turi tiek pat pergalių kaip ir „Lokomotiv“ bei „Tofaš“, „Rytas“ dėl kelialapio tolyn yra garantuotas dėl parankesnių tarpusavio rungtynių rezultatų su abiem šiomis komandomis. Kurią vietą užims vilniečiai, paaiškės po kitos savaitės rungtynių su Venecijos „Umana Reyer“. Pergalės Italijoje atveju turnyro lentelėje Dainiaus Adomaičio auklėtiniai pakiltų į 3-ąją vietą, pralaimėjimo – liktų ketvirti.

B grupės turnyro lentelė

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)