Jis pabrėžė, jog rungtynių svarbą supranta kiekvienas. „Tik laimėję dar turėsime šansą kovoti dėl patekimo į kitą etapą. Todėl pergalės reikšmė labai aiški ir didelė“, – teigė strategas.

Klaipėdos „Neptūnas“ Europos taurės turnyro LAST 32 etape debiutavo rungtynėmis su Salonikų „Aris“ komanda ir išvykoje jai skaudžiai pralaimėjo – 58:84.

„Varžovai namuose žaidžia griežtai, greitai, agresyviai. Salonikuose, matyt, pasimetėme, nebuvome tam pasirengę. Dabar esame daugiau išanalizavę, todėl ir pasirengimas visai kitoks. Svarbiausia bus tai, kai mes patys sugebėsime diktuoti rungtynių tempą, patys žaisti agresyviai, veržliai. Tačiau svarbu jiems neleisti perimti to tempo, nes jie taip pat mėgsta greitą krepšinį“, – kalbėjo D. Adomaitis.

„Neptūno“ komandos kapitonas Martynas Mažeika, kuris savaitgalį dėl ligos nežaidė rungtynėse su „Žalgiriu“, antradienio vakarą treniruotėje jau pasirodė.

„Po treniruotės bus aišku, ar galėsiu žaisti rungtynėse, tačiau, manau, kad dabar turime galėti kiekvienas. Ar turime minčių apie revanšą? Aišku. Namuose mes žaidžiame visai kitaip nei išvykose, be to, tas pralaimėjimas Salonikuose yra sukėlęs pyktį, todėl norėsime įrodyti, ko esame verti“, – teigė M. Mažeika.

Visgi „Neptūno“ situacija Europos taurės J grupėje yra komplikuota. Per ketverias rungtynes D. Adomaičio auklėtiniai yra iškovoję tik vieną pergalę ir, norėdami žengti į kitą etapą, turi ne tik laimėti abu likusius susitikimus, bet ir tikėtis palankių kitų mačų rezultatų.

Matematika labai paprasta – „Neptūnui“ reikia namuose nugalėti „Aris“ ir svečiuose Berlyno ALBA komandą bei tikėtis pastarųjų nesėkmių prieš J grupės lyderę „Emporio Armani“ ekipą, kurioje jau tvirčiau jaučiasi Mantas Kalnietis.

Tvarkaraštis:

5 turas

„Neptūnas“ – „Aris“
„Emporio Armani“ – ALBA

6 turas

ALBA – „Neptūnas“
„Aris“ – „Emporio Armani“

J grupės turnyro lentelė:

1.Emporio Armani431315:281
2.ALBA422293:280
3.Aris422278:298
4.Neptūnas413275:302

Tarp 16 geriausių Europos taurės turnyro komandų pateks tik du stipriausi grupės klubai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją