Per visą istoriją „Žalgiris“ tarpusavio rungtynėse laimėjo 10 kartų, o „Panathinaikos“ – 19, įskaitant ir pergalę pirmajame šio sezono rate Kaune 81:67.

„Važiuojame imti revanšą, su kuriuo turėjome vienas blogesnių rungtynių pirmajame rate. Tai lėmė prastas mūsų žaidimas. Atėnų komanda galėjo žaisti savo žaidimą, mes jiems mažai trukdėme, – kalbėjo K. Maksvytis. – Tuomet daug taškų jie rinko greitame puolime, žaisdami vienas prie vieną. Tai jie mėgsta daryti, tad mums reikės sumažinti erdves, neleisti dalintis kamuoliu, apsunkti tokį žaidimą.“

„Panathinaikos“ komandoje pirmaisiais smuikais griežia Dwayne'as Baconas ir Derrickas Williamsas, vidutiniškai per rungtynes Eurolygoje pelnantys atitinkamai 20,3 ir 14,4 taško. Paskutinėse rungtynėse PAO vertėsi be Nate'o Wolterso, Mariaus Grigonio, o trečiadienį pasirodė pranešimai, kad dėl skausmų gali nežaisti ir kitas Atėnų ekipos lietuvis Artūras Gudaitis.

„Sunku sukontroliuoti, kas žais, o kas nežais. Ruošiamės žaisti prieš visus, – pastebėjo K. Maksvytis. – Dabar ateina sezone toks metas, kai komandose pradeda lįsti problemos – traumos, vidiniai nesutarimai. Lieku prie nuomonės – pirmiausiai turime spręsti savo problemas. Mes neblogai susitvarkėme su netektimis, tai yra svarbiausia.“

Keenaną Evansą praradęs „Žalgiris“ savaitgalį neteko ir jį pakeitusį Isaiah Taylorą, kuris dėl traumos negalės žaisti beveik mėnesį. Šią savaitę karjerą baigs ir „Žalgirio“ legenda Mantas Kalnietis.

„Nesikalbėjome su Mantu apie karjeros pabaigos atidėjimą. Kažkiek esame išmėginę tą modelį anksčiau – dabar ir Lukas Lekavičius geresnės sportinės formos, įžaisti kamuolį galės Tomas Dimša, Dovydas Giedraitis – dalinsime tą laiką“, – kalbėjo „Žalgirio“ strategas.

K. Maksvytis nesiėmė komentuoti, kodėl „Panathinaikos“ žaidimas pastaruoju metu stringa: „Tai talentinga komanda, turinti nemažai individualiai stiprių žaidėjų. Gali iššauti kiekvienose rungtynėse. Gerbiame šią ekipą, vertiname ją, bijome ir rimtai ruošiamės.“

Dvikova Atėnuose tarp „Panathinaikos“ ir „Žalgirio“ vyks ketvirtadienį 22 val.


Standings provided by Sofascore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją