Nuo pat Varadžino mieste vykusių rungtynių pradžios iniciatyvą į savo rankas paėmę Slovėnijos krepšininkai visą laiką pirmavo. Tik paskutinio kėlinio pabaigoje kroatams pavyko rezultatą išlyginti (83:83), tačiau slovėnai taip lengvai pergalės nesirengė atiduoti.

Baudos metimus pataikė Jakobas Čebašekas, dvitaškį įmetė Blažas Mesičekas ir svečiai likus žaisti minutę pirmavo 87:83.

Kroatams vilties suteikė taiklus Jakovo Mustapičiaus tritaškis, tačiau daugiau jiems nieko nuveikti šioje dvikovoje nepavyko. Dario Šaričius likus žaisti 5 sek. turėjo šansą išplėšti pergalę dvitaškiu metimu, tačiau jis buvo netaiklus.

Slovėnai pribloškė varžovus itin aukštu tritaškių pataikymo procentu – Europos čempionai pataikė 17 iš 28 tritaškių (60 proc.). Kroatų skaičiai kiek kuklesni iš toli – 8/18 (44 proc.).

Slovėnai taip pat buvo taiklesni mesdami dvitaškius – 28/51 (54 proc.) prieš 30/64 (46 proc.). Rungtynių nugalėtojai dažniau klydo (17:10), tačiau laimėjo kovą dėl atšokusių kamuolių 34:30.

Kroatija: Jakovas Mustapičius – 25, Bojantas Bogdanovičius 17 (7 atk.k., 5 rez.p.), Dario Šaričius 15 (6 rez.p.), Ante Žižičius 12 (5 atk.k.), Ivica Zubacas 6.

Slovėnija: Jakobas Čebašekas 22 (5/7 tritaškiai), Blažas Mesičekas 14, Matičius Rebečius 12 (10 rez.p.), Miha Lapornikas 11, Gregoras Glasas 10, Saša Zagoračas 8.

Treniruočių stovykloje jau savaitę plušantys D. Anzulovičiaus auklėtiniai su slovėnais dar kartą po trijų dienų susigrums jau varžovų teritorijoje – Celės mieste.

Slovėnijos rinktinėje šį kartą nebuvo ryškiausios šios šalies krepšinio žvaigždės Lukos Dončičiaus, kuris už Atlanto ruošiasi debiutui NBA. Padėti slovėnams atsisakė ir Madrido „Real“ naujokas Klemenas Prepeličius, tačiau kitas Europos čempionato herojus – taip pat „Real“ atstovaujantis natūralizuotas amerikietis Anthony Randolphas, prie rinktinės prisijungs rugsėjo 9-ąją.

Rungtynės tarp Lietuvos ir Kroatijos rinktinių vyks rugsėjo 14 d. Osijeko miesto „Gradski vrt Hall“ arenoje, talpinančioje 3,5 tūkst. žiūrovų.

Prognozuojama, kad nedidelio miesto arena bus sausakimša, o lietuviai bus sutikti itin „karštai“ – jau pati Kroatijos krepšinio federacija rungtynes anonsuoja kaip mūšį su „neparankia ir visuomet nepopuliaria Lietuvos rinktine“.

Vėliau, jau rugsėjo 17 dieną kroatų lauks išvykos rungtynės su Lenkija – tą pačią dieną lietuviai namie žais su Nyderlandais.

Tai bus pirmas kartas, kai vienu metu Kroatijos rinktinė savo gretose turės net 4 NBA krepšininkus – kaip jau skelbta, kroatams šį kartą padėti nusprendė Bojanas Bogdanovičius (Indianos „Pacers“), Dario Šaričius (Filadelfijos „76ers“, Ante Žižičius (Klivlando „Cavaliers“) ir Ivica Zubacas (Los Andželo „Lakers“).

Primename, kad šį sykį Lietuvos rinktinei padėti atsisakė abu NBA lygos žaidėjai – Jonas Valančiūnas ir Domantas Sabonis. Anot J. Valančiūno, Toronto „Raptors“ pasikeitus treneriui paankstino treniruočių stovyklą, o D. Sabonis jau kurį laiką individualiai dirba JAV su „Pacers“ trenerių štabo nariais.

Apskritai Lietuvos rinktinės treniruočių stovyklos istorija šį kartą yra gerokai komplikuota. Nors turėjo pradėti dirbti panašiu metu kaip kroatai, D. Adomaičio kariauna renkasi savaite vėliau – planuotu laiku dėl treniruočių klubuose strategas žaidėjų surinkti tiesiog negalėjo.

Kaip ir kroatai, būtent trečiadienį lietuviai turėjo žaisti draugiškas rungtynes su Suomija, tačiau vietoje vyrų rinktinės į Espo miestą išvyko Vilniaus „Ryto“ dubleriai. Pastarieji po dviejų kėlinių lygios kovos akivaizdžiai neprilygo patyrusiems suomiams – pralaimėjo 75:103.

Pratybas Vilniuje lietuviai pradės penktadienį, rugsėjo 7-ąją, tačiau net ir tada D. Adomaitis savo dispozicijoje turės ne visus krepšininkus. Į treniruočių stovyklą vėluos Renaldas Seibutis su Roku Giedraičiu, greičiausiai praleisiantys ir sekmadienio kontrolines rungtynes su latviais.

Lietuvos rinktinės tvarkaraštis atrankos į 2019-ųjų pasaulio čempionatą II-ajame etape
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)