„Žalgiris“ penktadienį savoje arenoje jau antrame kėlinyje triuškino svečius nepadoriu skirtumu, o vakarą užbaigė pergale 104:80.

Kauniečiai pakartojo savo visų laikų pataikytų tritaškių rekordą modernioje Eurolygoje (14), ir būtent šis faktas buvo kontrastingiausias lyginant su pirmuoju tarpusavio maču Berlyne, neminint rezultato švieslentėje.

Lapkričio pabaigoje į ALBA krepšį žalgiriečiai pataikė tik du tritaškius iš 23 bandymų (9 proc.), užfiksuodami antrą blogiausią rodiklį Eurolygoje nuo pat šio amžiaus pradžios.

Nieko keisto, kad A. G. Renesesui po mačo Kaune buvo sunku susitaikyti su skaičiais statistikos protokole.

„Jie žaidė labai gerai, rodė gerą energiją. Ir, kas neįprasta, labai gerai pataikė tritaškius. „Žalgiris“ turi gerų žaidėjų ne tik gynyboje, bet ir puolime. Jų ritmas buvo puikus, energija – puiki. Kauniečiai dažnai žaisdavo ties pražangos riba, mums reikėjo atsakyti tuo pačiu, bet to nepadarėme“, – skaudžios nesėkmės priežasčių ieškojo ispanas.

Vis dėlto visuomet taktiškas ir pabrėžtinai mandagus 73-ejų krepšinio veteranas nebandė temdyti džiaugsmo šeimininkams.

„Imant bendrai, krepšiniui labai gerai, kad yra tokios arenos kaip ši, kad ateina šitiek žmonių, besimėgaujančių krepšiniu. Žmonės Kaune šiandien tikrai galėjo tai daryti, nes jų komanda žaidė daug geriau už mus“, – pažymėjo A. G. Renesesas.

Laimėjęs „Žalgiris“ pasivijo ALBA ekipą ir turnyro lentelėje – abiejų klubų sąskaitose dabar yra po 7 pergales ir 14 pralaimėjimų.

Nepajudinama išliko tradicija šių komandų akistatose nugalėti šeimininkams. Taip nutiko jau aštuntą kartą paeiliui, ir kauniečiai vėl išlygino pergalių tarpusavio mačuose santykį – 4/4.

Abiejose komandose trūko traumų ilgam eliminuotų gynėjų: Mariaus Grigonio („Žalgiris“) ir Stefano Peno (ALBA).

Pirmąsias tarpusavio rungtynes Berlyne praėjusį lapkritį ALBA laimėjo 69:62.

Kitą savaitę „Žalgiris“ svečiuosis Prancūzijoje ir susitiks su Vilerbano ASVEL.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)