Lietuvos čempionai gali būti įpratę prie atitinkamų rezultatų Prienuose, Alytuje ar Pasvalyje, bet Milane tokie skaičiai atrodo mažų mažiausiai iššaukiančiai.

„Žalgiris“ sugėdino Italijos grandus jų pačių žiūrovų akivaizdoje 94:62.

„Pirmą kartą man pasitaikė tokios rungtynės“, – Krepšinis.lt sakė Kauno ekipos legionierius iš JAV Aaronas White'as.

Jis turėjo omenyje ne sumuštą šoną, dėl kurio kelias dienas teks atlikti specialias procedūras.

Aukštaūgis kalbėjo apie pergalę 32 taškų skirtumu. A. White'as Eurolygoje žaidžia pirmą sezoną, ir iki tol saldžiausią laimėjimą su naujaisiais komandos draugais jis buvo pasiekęs 6 taškais.

Net ir ilgiau „Žalgiriui“ atstovaujantiems krepšininkams rasti analogų ketvirtadienio pergalei neturėtų būti lengva.

Nors Edgarui Ulanovui tai pavyko iš karto – panašiai, kaip aikštėje skverbtis pro Vladimiro Micovo ar Amatho M'baye gynybą.

„Kada esame laimėję taip lengvai? Jei gerai pamenu, prieš kelis metus, kai namuose žaidėme su „Nižnij Novgorod“. Daugiau tokių rungtynių neatsimenu“, – ilgai negalvojęs atsakė puolėjas.

Jis visiškai teisus – paskutinį kartą kauniečiai pergalę daugiau nei 30 taškų skirtumu buvo iškovoję 2014 metais, kai namuose 97:63 sutriuškino Rusijos ekipą. Be E. Ulanovo, tuomet „Žalgiryje“ iš dabartinės sudėties žaidė tik kapitonas Paulius Jankūnas ir Artūras Milaknis.

Laimėjimas Milane – didžiausias ne tik Šarūnui Jasikevičiui per jo trenerio karjerą Eurolygoje, bet ir visam klubui žaidžiant svečiuose.

O ir Kaune ekipa tik tris kartus yra nugalėjusi dar nepadoresniu rezultatu. Be jau minėto „Nižnij Novgorod“, 2012 metais Vitorijos „Baskonia“ (Ispanija) sumindyta 82:45, o 2013-aisiais Berlyno ALBA (Vokietija) nokautuota 92:56.

Šiame Eurolygos sezone už „Žalgirį“ didesnę pergalę pasiekė tik „Valencia“ (Ispanija), ketvirtame ture namuose 91:53 pažeminusi Malagos „Unicaja“ (Ispanija).

Egzekucija Milane papildė ir daugiau Lietuvos atstovų statistikos metraščių naujais įrašais.

13 iš 20 tolimų metimų (65 proc.) pataikęs „Žalgiris“ tik 2000-aisiais atakavo dar taikliau. Tuomet į Atėnų „Peristeri“ (Graikija) krepšį kauniečiai įskraidino 13 tritaškių iš 18 (72 proc.).

Pagal bendrą žaidėjų surinktų naudingumo balų sumą (122) mačas Italijoje yra šeštas klubo istorijoje šiuolaikinėje Eurolygoje.

Be to, po „Žalgirio“ kojomis krito komanda, anaiptol nepratusi būti maigoma. Skaudesnį pralaimėjimą namuose Milano klubas patyrė tik 2009 metais, kai nusileido Vitorijos „Tau Ceramica“ 74:107. Pernai „AX Armani“ panašiai kapituliavo Maskvoje (Rusija), 64:101 neatsilaikiusi prieš CSKA.

„Privalau visų atsiprašyti – nuo savininkų iki sirgalių. Dėl to, kad mes pasidavėme. Neturime teisės pralaimėti rungtynių antrame kėlinyje. Mums būtinas kokybinis šuolis: Eurolyga negali būti našta“, – į švilpimą tribūnose spaudos konferencijoje reagavo „AX Armani“ treneris Simone Pianigiani.

Žalgiriečiai į Eurolygos dugną nutrenkė tokius žaidėjus kaip Andrew Goudelockas, Jordanas Theodore'as, Dairis Bertanis, ką bekalbėti apie legionierius iš Lietuvos Mantą Kalnietį ir Artūrą Gudaitį.

„Jie – puikūs krepšininkai, bet žvalgai mums juos išnarstė po kaulelį. Treneriai paruošė labai gerą rungtynių planą, mes jį įvykdėme. Todėl toks ir rezultatas“, – Krepšinis.lt sakė „Žalgirio“ gynėjas Dee Bostas.

„Mes tiesiog mėgavomės žaisdami gynyboje. Pradžia buvo nekokia, atrodė, kad bus taškų lenktynės. Toks žaidimas mums nepalankus, tikriausiai būtume pralaimėję. Bet susitvarkėme“, – pridėjo E. Ulanovas.

Ir pats čia pat pasistengė kojomis vėl surasti žemę.

„Postūmis geras. Bet nepamirškime, kad antrame rate jie atvažiuos pas mus degdami noru atsirevanšuoti. Pernai turėjome tokių bėdų – jei ką nors nugalėdavome, kitame rate gaudavome grąžos. Tad laukia ilgas sezonas, viskas prieš akis“, – neskubėjo džiūgauti puolėjas.

„Žalgiris“ dar tikrai nelaimėjo finalo ketverto, nepateko į atkrintamąsias varžybas ir nepagerino pernykščio sezono rezultato.

Tad, nepaisant galingos pergalės, euforijos komandos rūbinėje kol kas nėra ir neturi būti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)