„Šiandien vien pažiūrėjus į rezultatą aišku, kad pergalę lėmė gera gynyba. Varžovams net 50 taškų neleidome įmesti. Nors ir iškovojome pergalę, nereiktų „Caja Laboral“ nurašyti. Atėjus naujam treneriui varžovai stengėsi, tačiau jiems dar reikia laiko prisitaikyti“, - po rungtynių sakė Darjušas Lavrinovičius, pelnęs 13 taškų.

„Pergalė yra puiku, tačiau mes nesiruošiame sustoti. Kovosime iki pat galo, kad savo grupėje užimtume kuo aukštesnę vietą. Tuomet galime tikėtis palankesnių varžovų TOP-16 etape“, - teigė Marko Popovičius, penktadienį surinkęs 19 taškų.

„Didžiuojuosi savo žaidėjais. Šiandien jie padarė viską. Tarkim R. Kaukėnas praėjusį penktadienį turėjo operaciją. Ne šiaip traumelę, o operaciją. Jam po kojos nagu leidžiami vaistai. Praėjusią savaitę Zagrebe visi rūbinėje girdėjo, kaip iš skausmo Rimas šaukia. Bet jis žaidė, jis kovojo ir šiandien iki paskutinės sekundės. Arba D. Lavrinovičius – kaunasi iki pat pabaigos. Man garbė dirbti su tokiais žaidėjais“, - spaudos konferencijoje kalbėjo „Žalgirio“ strategas Joanas Plaza.

Treneris iš Ispanijos taip pat tikino, kad patekę į kitą etapą žalgiriečiai nesiruošia sustoti.

„Šiandien mes patekome į TOP-16 etapą, bet mums to negana. Mūsų komanda yra alkana ir toliau turime demonstruoti tokį žaidimą. Kitą savaitę laukia dvejos svarbios rungtynes. Rungtynėse su „Olympiakos“ klubu mums reikia pergalės. Jei tai pasieksime – praktiškai užsitikrinsime pirmą vietą grupėje. Turbūt nedaug kas prieš sezoną to tikėjosi“, - teigė J. Plaza.

Tuo tarpu „Caja Laboral“ vairą vos prieš kelias dienas perėmęs Žanas Tabakas neslėpė, kad Vitorijos ekipoje netrūksta problemų.

„Jau nuo pat rungtynių pradžios neradome būdų, kaip prisitaikyt prie agresyvios „Žalgirio“ gynybos. Mes turime problemų tiek psichologinių, tiek fizinių – mes tiesiog negalime žaisti prieš tokią agresyvią gynybą. Fizines problemas išspręsti kur kas paprasčiau, nei psichologines. Mes tiesiog nepasitikime savo jėgomis. Reikia skubiai taisyti padėtį, nes jau už 48 val. Laukia kitos rungtynės. Galime rasti daug priežasčių, kodėl šiandien mes pralaimėjome, tačiau viena iš didžiausią – pasitikėjimo savo jėgomis trūkumas“, - teigė Ž. Tabakas, kuris yra dirbęs J. Plazos asistentu.

„Aš džiaugiuosi, kai mano kolegos tobulėja, kai jiems sekasi. Šiandienos pergalė nesukelia jokių emocijų tuo atžvilgiu, kad „Caja Laboral“ dirba mano buvę kolegos“, - teigė J. Plaza.

Penktadienio pergalė – didžiausiu taškų skirtumu laimėtos „Žalgirio“ rungtynės Eurolygoje. Ankstesnės rekordas buvo pirmosios šio sezono rungtynės su Zagrebo „Cedevita“, kurias žalgiriečiai laimėjo 28 taškų skirtumu – 90:62.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (38)