Dar net neįpusėjus rungtynėms žaliai baltųjų varikliukas savo komandos draugams jau buvo atidavęs 10 rezultatyvių perdavimų. Antroje dvikovos dalyje dar 5-is pridėjęs K. Pangosas pasiekė ir savo asmeninį rekordą.

Sužinojęs savo įspūdingą statistiką įžaidėjas išliko kuklus.

„Pirmame kėlinyje komanda pataikė daug metimų – tai tikrai palengvino mano darbą. Net negalvoju, kad padariau kažką ypatingo, tiesiog komandos draugai daug pataikė“, – teigė K. Pangosas, prie pergalės dar pridėjęs 11 taškų, nors pirmoje mačo pusėje nepelnė nė vieno taško.

„Kartais taip nutinka. Bandau skaityti situacijas ir būdamas laisvas metu, nes tai geriausias metimas mano komandai. Jeigu kažkas mane dengia, tada perduodu kamuolį draugams. Negaliu leisti nepataikytiems metimams mane paveikti, svarbiausia tinkamai sužaisti“, – dėstė kanadietis.

„15 rezultatyvių perdavimų yra įspūdingas skaičius, taip pat yra nulis klaidų. Aš juo nedvejoju, aš matau jį kasdien antrus metus“, – gyrė vieną iš „Žalgirio“ lyderių Kauno ekipos strategas Šarūnas Jasikevičius.

Įspūdingą komandos draugo žaidimą pabrėžė ir naujausias Lietuvos čempionų pirkinys Beno Udrihas: „Kevinas puikiai atrado komandos draugus, galinčius mesti. Kevinas yra puikus lyderis, jo vedami kartu kovojome ir tikrai nusipelnėme pergalės“.

Tiesa, pačiam slovėnui šioje dvikovoje nepavyko pasižymėti. Jis tikino, kad pergalę daugiau lėmė puiki rungtynių pradžia.

„Labai gerai žaidėme pirmoje rungtynių dalyje. Tai mums padėjo laimėti. Keletas klaidų, tritaškiai leido varžovams sugrąžinti intrigą. Mums vėl pasisekė, puiki pergalė, kurios labai reikėjo. Kitas varžovas – „Panathinaikos“, ten tikrai nelengva bus laimėti, nes namuose jie dar nepralaimėjo nė karto“, – žvilgsnį jau į kitą savaitę metė dukart NBA čempionas.

„Dar darome klaidų, kurių būtų galima išvengti, o treneris Š. Jasikevičius dėl to ant mūsų pyksta. Bamberge padarėme daug klaidų, todėl pralaimėjome. Smagu, kad po nesėkmingų rungtynių Vokietijoje sugebėjome sugrįžti į pergalių kelią namuose“, – pridūrė B. Udrihas.

Rezultatyviausias rungtynes Eurolygoje ketvirtadienį sužaidė Axelis Toupane'as. 18 taškų pelnęs prancūzas atskleidė, kad jo žaidimą iš tribūnų stebėjo ir į Kauną atvykęs tėvas.

„Tačiau tai mano žaidimo niekaip neveikė. Tiesiog kovojome ir nusipelnėme pergalės. Tikiuosi, kad ir toliau taip bus“, – sakė jis.

„Esu tikrai laimingas dėl taip susiklosčiusių rungtynių. Noriu nuo pat rungtynių pradžios būti agresyvus puolime. Man pavyko sužaisti gerai, o mes pasiekėme pergalę, tai yra tobula“, – teigė prancūzas.

Prie rungtynių su Ispanijos čempionais rekordininkų gretų prisidėjo ir Paulius Jankūnas. „Žalgirio“ čempionas išsiskyrė tuo, kad sužaidė 100-sias rungtynes Eurolygoje iš eilės.

„Simboliška. Tikiuosi, kad tai nėra taškas nei man, nei Lietuvai“, – Vido Mačiulio repliką apie tai, jog Lietuva švenčia šimtmetį, o Jankūnas sužaidė 100-ąsias iš eilės rungtynes Eurolygoje pakomentavo pats puolėjas

„Labai džiaugiuosi dėl Axelio Toupane'o, kuriam tokio mačo reikėjo. Tai parodo, kad visi mūsų žaidėjai tobulėja ir atlieka savo darbą“, – sezono rungtynes sužaidusiu prancūzu pasidžiaugė komandos kapitonas.

„Susitikimo startas buvo neblogas, po ilgosios pertraukos leidome varžovams įmesti daug tritaškių, nes nesuspėjome gynyboje ir nesikeitėme. Jie pasivijo ir tada jau žaidėme taškas į tašką. Smagu, kad ketvirtajame kėlinyje laimėjome. Pradėjome su didele energija, gerai nusiteikę, tačiau kažko iki galo vis dėlto nepadarėme“, – įspūdžiais dalijosi pats 11 taškų pelnęs ir 5 kamuolius atkovojęs P. Jankūnas.

„Profesionalumas. Jankūnas gali žaisti 20 rungtynių blogai, bet kiek jis yra davęs šitam klubui, kaip jis elgiasi. Jis yra pavyzdys jaunimui. Paulius kiekvienas rytą yra čia, ar jis dirba, ar mankštinasi su fizioterapijos specialistais, jis visą laiką čia yra. Iš šimto rungtynių jis yra žaidęs ir tokių, kokių kiti žaidėjai nežaistų, ir šiandien galbūt buvo vienos iš jų“, – gyrė žalgiriečių talismanu tapusį puolėją Š. Jasikevičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)