Čempionų lygoje Panevėžio „Lietkabelis“ namuose kovo 10-ąją žaidė prieš Saragosos „Casademont“ krepšininkais, kurie praėjusį savaitgalį kovojo prieš Madrido „Real“ komandą. Jos gretose trečiadienį koronavirusas diagnozuotas Trey Thompkinsui.

„Lietkabelio“ prezidentas Alvydas Bieliauskas nėra tikras, ar po akistatos su ispanų komanda Panevėžio ekipoje nėra koronaviruso nešiotojo.

„Jei tęstume LKL čempionatą, kas žino, ar mes nebūtume viruso nešiotojai. Tai visiškai realu. Mačui teisėjavo du arbitrai iš Italijos.

Turime labai realų pavyzdį, be to, „Real“ prieš tai kovo 3-ią žaidė su Milano „Olimpia Armani“. Ta grandinė gali plėstis, pakanka vieno užsikrėtusio žaidėjo“, – kalbėjo A. Bieliauskas.

Kas atsakytų, jei mirtų koks krepšininkas. Kam atsakomybė krenta? Klubo vadovui, kuris nesiėmė ryžtingų sprendimų.
Žydrūnas Urbonas

Anot jo, kol kas Panevėžio komandoje niekas nesiskundė, tad karantinuoti komandos ar ją tikrinti nuo viruso nėra reikalo.

„Tokio dalyko nebūtume nuslėpę. Bet mes stebime situaciją, kreipėmės į Visuomenės sveikatos centrą, matysime. Tikėkimės, kad viskas bus gerai“, – vylėsi L. Bieliauskas.

Anot Utenos „Juventus“ klubo prezidento ir ekipos stratego Žydrūno Urbono, tvarkaraščio nukėlimas ir priverstinė pertrauka be infrastruktūros problemų lemtų ir daugiau sudėtingų iššūkių.

„Įsivaizduokite, jei būtų priverstinė 2-4 savaičių pertrauka. Užsieniečiai norėtų išvažiuoti, jie imtų panikuoti, kiltų begalę kitų klausimų, kaip minėjo lygos prezidentas R. Milašius ir direktorius R. Brazauskas, žaidėjų sveikata yra svarbiausia“, – teigė Ž. Urbonas.

Anot klubo vadovų, žaidėjai yra bene paskutiniai, kurie sužinojo apie nutraukiamą čempionatą.

„Iki žaidėjų tai dar nenuėjo, tą jie sužinos iš spaudos“, – specialioje lygos spaudos konferencijoje tvirtino „Lietkabelio“ vadovas.

Jį netrukus papildė „Juventus“ strategas.

„Nemanau, kad žaidėjai norėtų dalyvauti čempionate, kai šalia yra tokia didžiulė grėsmė. Daugelis žaidėjų yra jauni, turi šeimas, kai kas – besilaukiančias žmonas ar mažus vaikus.

Matome, kas darosi Estijoje. Mes kaip klubų vadovai į tai atsižvelgiame ir negalime rizikuoti žaidėjų sveikata. Kas atsakytų, jei mirtų koks krepšininkas. Kam atsakomybė krenta?

Klubo vadovui, kuris nesiėmė ryžtingų sprendimų. Manau, žaidėjai supras esamą situaciją ir jie bus protingi, reikalaudami ar nereikalaudami likusių algų už 2-3 mėnesius“, – vylėsi „Juventus“ strategas.

Primename, kad penktadienį LKL valdybos sprendimu, dėl nenugalimų jėgų (force majeure) aplinkybių 2019–2020 m. „Betsafe–LKL“ čempionatas nutraukiamas ir galutinė komandų rikiuotė skelbiama pagal rezultatus po 24-ojo pirmenybių reguliariojo sezono turo.

27-ojo čempionato nugalėtoju skelbiamas Kauno „Žalgiris“, vicečempionu – Vilniaus „Rytas“, trečiosios vietos laimėtoju – Panevėžio „Lietkabelis“.

LKL rikiuotė po 24 turų (vieta, komanda, pergalės, pralaimėjimai):

1.ŽALGIRIS222
2.RYTAS177
3.LIETKABELIS168
4.NEPTŪNAS1410
5.JUVENTUS1311
6.CBET1113
7.PIENO ŽVAIGŽDĖS816
8.ŠIAULIAI717
9.SINTEK–DZŪKIJA618
10.NEVĖŽIS618
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)