„Atėjęs naujas treneris (Pedro Martinezas – DELFI) ją kardinaliai pakeitė ir manau, kad su juo jie bus vieni iš pretendentų žaisti finalo ketverte. Tai komanda, kuri turi labai daug talento, puikius gynėjus, galinčius ir kurti žaidimą, ir įmesti patys. Dabar jų žaidimas daug agresyvesnis, geresnė gynyba ir varžovas yra pats rimčiausias. Tai jie parodė laimėdami prieš Madrido komandą“, – komentavo „Žalgirio“ treneris.

– Antradienį turėjote rungtynes, grįžote tik trečiadienį. Koks dabar planas?

– Surengsime nedidelę treniruotę, prajudinti kaulus po kelionės. Laukia trečios rungtynes per penkias dienas su ilgomis kelionėmis. Po treniruotės surengsime video peržiūrą ir keliausime į viešbutį.

– Antradienį „Baskonia“ sumindė „Real“. Kokį įspūdį paliko tos rungtynės?

– Jie žaidė fantastinį krepšinį, viską pataikė. Tai buvo dar vienas įrodymas, kaip nesiginant prieš juos galima patirti sutriuškinimą. Mes ruošiamės gintis visai kitaip, nei gynėsi „Real“. Kaip ir sakiau, tai aukščiausios klasės komanda.

– Ketvirtadienį veikiausiai negalės rungtyniauti Vitorijos komandos centras Ilimane'as Diopas. Kiek tai turės įtakos rungtynėms?

– Negalvoju, kad tai kažkaip palengvins mums žaidimą. Jis yra vienas iš trijų jų centrų, visi jie labai skirtingi ir neabejotinai mums apsunkins žaidimą. Su visa pagarba jam, negalvoju, kad ta netektis yra labai didelė.

– Tornike Šengelija įspūdingai rungtyniavo Europos čempionate. Koks jo vaidmuo Vitorijos komandoje?

– Dabar jis rungtynes pradeda nuo suolo. Nežinau dar tikslaus jo vaidmens komandoje. Treneris bando suprasti komandą, tačiau jo žaidimas nėra pasikeitęs – gali bėgti į greitą puolimą, gali centruoti. Labai aukšto lygio žaidėjas.

Rungtynių su „Unicaja“ pratęsime puikiai rungtyniavęs Artūras Milaknis teigė, kad Vitorijos ekipa į Kauną atvykstą išsaugojusi daugiau jėgų.

„Dar neatlikome išsamios varžovų analizės, bet matėme, kad antradienį jie turėjo lengvas rungtynes, todėl manau, kad turi išsaugoję daugiau jėgų nei mes. Kelionė į Kauną nebuvo sunki. Užsakomieji skrydžiai labai pagelbėja, todėl turime laiko surengti ir lengvą treniruotę, vėliau lauks video peržiūra“, – sakė krepšininkas.

Prieš aštuntąjį Eurolygos turą „Žalgiris“ yra iškovojęs 4 pergales ir patyręs 3 pralaimėjimus (7-a vieta), o Vitorijos ekipa atitinkamai 2 ir 5 (14-a vieta).

Eurolygos rungtynių ketvirtadienį pradžia – 20 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)