Daugybę klubų Europoje pakeitęs vidurio puolėjas „Real“ marškinėlius vilkėjo 2012-2015 metais.

Tuometis Jono Mačiulio komandos draugas nebuvo laikomas legionieriumi, nes pateikė Pusiaujo Gvinėjos – buvusios Ispanijos kolonijos Centrinėje Afrikoje – pasą.

2016 metais pradėtas tyrimas siekiant išsiaiškinti, ar pilietybės M. Slaughteris negavo remdamasis suklastotais dokumentais. Į skandalą dėl analogiškos priežasties pateko ir buvęs Fuenlabrados „Montakit“ gynėjas iš JAV Andy Panko.

Anksčiau buvo teigiama, kad M. Slaughteris sumokėjo 35 tūkst. eurų savo agentui, kad šis pasirūpintų dokumentų tvarkymu. O naująjį pasą jam esą įteikęs „Real“ klubo atstovas.

Marcusas Slaughteris ir suklastotas pasas

Prokurorai teismo prašo krepšininkams skirti 2,5 metų laisvės atėmimo bausmes, tiesa, skelbiama, kad teismo procesas turėtų būti ilgas.

Bet jei žaidėjai būtų pripažinti kaltais, sausi iš balos gali neišlipti ir tuomečiai jų klubai. „Real“ atveju, tai grėstų 2015 metų Ispanijos čempionų ir Karaliaus taurės nugalėtojų laurų praradimu. Tuomet titulų netektų ir J. Mačiulis.

Šį sezoną M. Slaughteris atstovauja Stambulo „Bahčešehir“ (Turkija) ekipai.

Primename, kad „Real“ kamuoja ir kur kas „šviežesnis“ teisėjavimo skandalas – pasipiktinęs dėl arbitrų darbo praėjusiame Karaliaus taurės turnyro finale, karališkasis klubas grasino pasitraukti iš ACB lygos ir žaisti tik Eurolygoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)