Dėkingas už griežtumą

R. Jokubaitis nauja šukuosena pasipuošė per karantiną, bet ketvirtadienį buvo galima pajuokauti, jog gynėjo plaukai pasišiaušė priešpiet perskaičius paskutines krepšinio naujienas.

„Sužinojau tik prieš kelias valandas, dar esu lengvai šokiruotas, kad nebebus žmogaus, kuris mane treniravo trejus metus. Ir keista, ir smagu dėl trenerio, kad pakilo karjeros laiptais“, – Delfi sakė 19-metis gynėjas.

Kuomet Š. Jasikevičius 2014 metais tapo Gintaro Krapiko asistentu, iš buvusio atakų organizatoriaus pirmiausia buvo tikimasi vaisingo darbo su komandos įžaidėjais.

R. Jokubaitis – gyvas patvirtinimas, jog Š. Jasikevičius net ir 2016-aisiais parėmęs vyriausiojo trenerio pareigas šio darbo baro neapleido.

2017-2018 metų sezono pabaigoje pagrindinėje ekipoje debiutavęs krepšininkas iš Mažeikių greitai užsitarnavo vietą ant Š. Jasikevičiaus atsarginių suolo. Ir, kaip sako dabar, to niekada nepamirš.

„Kaip treneris, jis visiems atrodo labai griežtas, daug šaukia ant žaidėjų. Bet jei ne tie treji metai su Š. Jasikevičiumi, nežinau, ar būčiau tiek pasiekęs. Esu jam labai dėkingas, kiekvieną dieną jis priversdavo mane stengtis šimtu procentų. Esu žiauriai dėkingas ir linkiu kuo didžiausios sėkmės“, – sakė įvairaus amžiaus grupių jaunimo rinktinių lyderis, buvusio Š. Jasikevičiaus asistento „Žalgiryje“ Dariaus Maskoliūno kvietimu šiemet debiutavęs ir Lietuvos nacionalinėje komandoje.

Nors žinią apie Š. Jasikevičiaus eros „Žalgiryje“ pabaigą R. Jokubaičiui nebuvo lengva „suvirškinti“, jaunuolis neslepia to ir tikėjęsis.

„Įvairių spėlionių buvo jau ilgai, bet kuomet pasigirdo, kad Željko Obradovičius palieka Stambulo „Fenerbahče“, tuomet jau pagalvojau, jog treneris kels sparnus. O kai „Barcelona“ pralaimėjo Ispanijos čempionato finale ir atleido Svetislavą Pešičių, abejonių kaip ir nebeliko. Buvo tik klausimas, kur treneris išvyks“, – prisiminė įžaidėjas.

Š. Jasikevičiaus reiklumas žaidėjams, kruopštumas rengiantis rungtynėms, taktikos žinių bagažas ir lemiama įtaka komplektuojant komandą perša mintį, jog viso to netekusių kauniečių laukia nelengvas pereinamasis laikotarpis.

R. Jokubaitis sutinka, jog nežinios dabar – kaip niekad daug.

„Dabar labai sunku kalbėti apie ateitį. Koronavirusas, dabar dar išeina treneris, kuris buvo sukūręs labai gerą organizaciją. Nežinau, manau, liko dar beveik visa vasara, klubas sugalvos, kaip išspręsti šį praradimą. Manau, netrukus išgirsime apie naujus pirkinius, naujus ėjimus“, – svarstė žaidėjas.

„Žalgirio“ nelaiko vieno žmogaus orkestru

Š. Jasikevičiaus sprendimo nuliūdintas teigia buvęs ir kitas „Žalgirio“ krepšinio piramidės auklėtinis – D. Motiejūnas.

Tačiau sezono Kinijoje nusprendęs nebetęsti ir namo grįžęs buvęs Šanchajaus „Sharks“ klubo aukštaūgis situacijos nedramatizuoja – nieko nesą amžino.

„Man, kaip kauniečiui, nelengva su tuo susitaikyti. Bet ir su savo draugais kalbėjausi, kad jau buvo atėjęs metas tokiam sprendimui“, – teigė 29-erių puolėjas.

Jo nuomone, dabartinio „Žalgirio“ negalima vadinti vieno žmogaus orkestru, todėl krepšinio griūties Nemuno saloje D. Motiejūnas neprognozuoja.

„Klubo ateitis buvo neaiški prieš 10 ar 15 metų. Dabar ji aiški. Vadovai, visas klubas eina teisinga linkme jau daug metų. Nereikia galvoti, kad trenerio išėjimas viską sugriaus. Taip, praradimas didžiulis, bet ne pasaulio pabaiga.

Manau, turime talentingą trenerių kartą, į ką klubo vadovybė atsižvelgs ir, manau, išrinks geriausią Š. Jasikevičiaus įpėdinį“, – samprotavo krepšininkas.

Įdomu, jog D. Motiejūnas prieš dvejus metus buvo siejamas su „Barcelona“. Bet dabar į klausimus apie katalonų superklubą ar „Žalgirį“ jis atsako pokštaudamas.

Anot D. Motiejūno, kol kas nieko negalima pasakyti apie tolesnę jo karjeros kryptį.

„Kaip minėjau prieš tai, „Žalgiryje“ norėčiau baigti savo karjerą, tai yra klubas, kuriame aš užaugau. O dėl kito sezono – nežinau, neįsivaizduoju, laukiu, žiūriu. Kaip matote, visas krepšinio pasaulis dabar susivėlęs, niekas nežino, kaip bus ateityje“, – pažymėjo aukštaūgis, neatmetantis galimybės ir dar kartą grįžti į Kiniją.

Beje, kitaip nei praėjusį vasarį per Europos čempionato atrankos varžybų „langą“, į šį mėnesį Palangoje vyksiančią Lietuvos rinktinės treniruočių stovyklą D. Motiejūnas pakviestas nebuvo.

Pats žaidėjas tikina, jog būtų sutikęs prisijungti prie tautiečių pratybų.

„Tiesiog nesulaukiau skambučio, gal nereikalingas. Apmaudu? Ne, dabar yra vasara, laikas, kai galiu leisti kūnui pailsėti, pasirūpinti dalykais, kuriems paprastai nebūna laiko. Va, su treneriais nuvažiavome pažvejoti. Gal ir į naudą“, – sakė D. Motiejūnas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (95)