„Šiandien mano žaidėjai sužaidė labai geras, drausmingas rungtynes. Dėkoju savo žaidėjams. Šiandien kiekvienas buvęs aikštelėje savo darbą atliko puikiai. Mes nebuvome šio susitikimo favoritais – „Lietuvos rytas“ Eurolygos komanda. Tai istorinė pergalė, o mūsų klubas eina teisingu keliu, tai įrodo ir ši pergalė. Bet kokiu atveju šiandien didžiausi herojai – mano žaidėjai. Lenkiu galvą prieš juos. Ką planavome tą šiandien įvykdėme – gerai gynėmės, kovojome, žaidėme drausmingai“, - spaudos konferencijoje kalbėjo R. Butautas.

Taip pat buvęs „Žalgirio“ strategas, kuris VEF klube pakeitė Rimą Kurtinaitį, dėkojo audringai VEF klubą palaikiusiems Kauno sirgaliams.

„Taip pat dėkoju Kauno sirgaliams. Kauniečiai mus palaikė ir mane čia pasitiko audringais plojimais. Tai yra tikrai malonu“, - sakė R. Butautas.

Treneris taip pat pridūrė, kad tikėjo, jog pusfinalyje jo auklėtiniai gali įveikti Vilniaus klubą.

„Mes tikėjome, kad galime lamėti. Jei mes treniruotėse būtume kalbėję apie „mažąjį“ finalą – žaidėjai manęs nesuprastų. Taip, vilniečiai turi daugiau patirties, daugiau uždirba ir t.t. Bet pusfinalis yra tik vienos rungtynės ir jei esi gerai pasirengęs, jei labai nori ir dėl to kauniesi – viskas tampa įmanoma“, - sakė R. Butautas.

Finale Latvijos klubas susitiks su Kauno „Žalgiriu“, kuris pirmajame pusfinalio susitikime neturėjo vargo su Venspilio „Ventspils“ – 108:55.

Tuo tarpu „Lietuvos ryto“ strategas Aleksandras Trifunovičius pripažino, kad šeštadienį VEF ekipa buvo geresnė.

„Varžovai šiandien žaidė geriau ir aš sveikinu juos su pergale. Mes turėjome problemų ir mums sunkiai sekėsi rasti būdų, kaip juos stabdyti. Bet kokiu atveju, kai komanda per rungtynes atlieka 8 rezultatyvius perdavimus pergalės tikėtis neverta“, - teigė strategas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją