Abiejose komandose žaidžia 11 pirmosios ir antrosios rinktinių kandidatų – 7 vilniečiai (Mindaugas Lukauskis, Artūras Jomantas, Marijonas Petravičius, Martynas Gecevičius, Steponas Babrauskas, Justas Sinica ir Michailas Anisimovas) bei 4 kauniečiai (Jonas Mačiulis, Paulius Jankūnas, Mantas Kalnietis ir Povilas Butkevičius).

„Norėčiau pasveikinti „Lietuvos ryto“ komandą, žaidėjus, trenerius ir vadovybę. Vilniečiams pavyko idealus sezonas. Laimėta viskas, kas įmanoma.

Finalo serija įrodė, kad šį sezoną „Lietuvos rytas“ buvo stipresnis už „Žalgirį“. Vienu metu atrodė, kad žalgiriečiams pavyks atkurti finalo intrigą. Tačiau paskutinėse penktose serijos rungtynėse „Lietuvos rytas“ nepaliko varžovams iš Kauno jokių vilčių“,- savo įspūdžius pasakojo R. Butautas.

Lietuvos rinktinės strategas kvietė „Lietuvos ryto“ ir „Žalgirio“ aistruolius gerbti vieniems kitus bei vienytis palaikant Lietuvos rinktinę.

„Toks elgesys tribūnose ir šalia aikštės - nepateisinamas. Mes, lietuviai, juk esame kultūringa tauta. Aistruoliai turi gerbti vieni kitus ir varžovų komandas. Tokie dalykai tikrai nepuošia Lietuvos krepšinio.

Rudenį ir „Lietuvos ryto“, ir „Žalgirio“ gebėjai turės susivienyti ir drauge skanduoti: „Lietuva, Lietuva!“.

V.Garastas: LKL finalai – Lietuvos krepšinio progresas

„Finalo serija nustebino tuo, kad aš maniau, jog „Žalgiris“ geriau susikaus. Tačiau penktųjų rungtynių antrame kėlinyje kauniečių įkarštis išblėso. Kauniečiams visoje serijoje pritrūko tikėjimo savimi. Ieškant galima atrasti ir daugiau „Žalgirio“ pralaimėjimo priežasčių. „Lietuvos rytas“ šį sezoną buvo geresnis“, - pastebėjo LKF prezidentas Vladas Garastas.

LKF vadovo nuomone, naudingiausias „Žalgirio“ gretose finalo serijos paskutiniame mače buvo Dainius Šalenga.

„Penktame mače naudingiausias buvo D. Šalenga, o į „Lietuvos ryto“ pergalę visi įnešė savo indėlį. Lūžis finalo serijoje buvo ketvirtosios rungtynės Vilniuje, kai „Žalgiris“ turėjo trijų taškų persvarą ir buvo likusios 7 sekundės. Nelabai noriu komentuoti, nes paskui visi liguistai reaguoja į mano žodžius“.

V. Garastas pripažįsta didžiulę tokių LKL finalų naudą visam Lietuvos krepšiniui.

„Nauda – didžiulė. Tai yra Lietuvos krepšinio progresas. Reikia bet kokią kainą gelbėti „Žalgirį“, kad komanda neiširtų. Juk bus neįdomu, jei LKL liks viena stipri komanda. Lietuvos futbolo čempionatas, ar įdomus dabar?“, - svarstė LKF vadovas. - Jei iš Lietuvos krepšinio išnyktų „Žalgiris“ ir „Šauliai“, ar „Lietuvos rytas ir „Šiauliai“. Lietuvoje turi būti ne dvi pajėgios komandos, bet būtų gražu, kad atsirastų ir trečia, ir ketvirta. O tada Lietuvoje būtų tikras krepšinis“.

V. Garastas neabejoja, kad LKL finalai ugdo jaunus šalies krepšininkus.

„Tokiose LKL finalų kovose auga jauni žaidėjai. Aš vis kartoju, kad krepšininkai tobulėja ne Mėnulyje, o klubuose. Iš ten žaidėjai paskui patenka į Lietuvos rinktinę. Jei klubuose bus blogai – ir Lietuvos rinktinei bus blogai“, - perspėjo V. Garastas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją