Sulaukę pilietiško amerikiečio skambučio, kad viename iš Los Andželo priemiesčio namų nuaidėjo šūvis, vietos policininkai nustėro. Atvykę į įvykio vietą jie turėjo konstatuoti kraupų ir nemalonų faktą: savo namuose su šautine žaizda krūtinėje rasta jų kolegė – 44-erių metų detektyvė Nadine Hernandez. Ji buvo skubiai nugabenta į Los Andželo ligoninę, tačiau moters gyvybės medikams išgelbėti nepavyko.

Pareigūno žūtis – visuomet didelio dėmesio sulaukiantis įvykis, tačiau šį kartą dar daugiau žiniasklaidos dėmesio jis gavo dėl fakto, kad N. Hernandez buvo pagrindinė detektyvė, tyrusi pastaruoju metu JAV spaudoje, televizijoje ir portaluose plačiai nušviečiamą bylą, kurioje tarp kaltinamųjų yra ir 28-erių D. Rose’as.

19 metų policijoje išdirbusios amerikietės mirtis giliai sukrėtė Los Andželo policijos bendruomenę. Įvykio aplinkybes pareigūnai tiria labai kruopščiai – jų teigimu, jokių tiesioginių sąsajų tarp skandalingosios bylos ir netikėtos detektyvės mirties bent jau kol kas nėra. Gali būti, kad N. Hernandez tapo plėšiko auka, tačiau, pareigūnų teigimu, dar realesnė galimybė, kad gyvybę atėmusį šūvį detektyvė į save paleido pati.

Kartu su Mindaugu Kuzminsku „Knicks“ komandai atstovaujantis D. Rose’as pastaruoju metu dėl teismo procesų netgi negali visavertiškai ruoštis naujajam sezonui. Kur kas daugiau dėmesio žiniasklaidoje jis sulaukia ne dėl savo sportinių pasiekimų, o dėl skandalingos bylos, kurioje yra kaltinamas grupiniu išprievartavimu.

D. Rose’ą ir dar du jo draugus – Randallą Hamptoną ir Ryaną Alleną (jaunesnįjį NBA veterano Tony Alleno brolį) – tuo apkaltino 30-metė moteris, iš trijulės reikalaujanti 21,5 mln. JAV dolerių kompensacijos.

Jos teigimu, dar 2013-aisiais tuometinis Čikagos „Bulls“ žaidėjas D. Rose’as kartu su draugais ją apsvaigino narkotinėmis medžiagomis ir prievartavo paties krepšininko išnuomotuose apartamentuose Beverli Hilse.

Bylą nagrinėjantiems teisėjams klausantis kaltinamųjų pasiaiškinimų teko išgirsti ne pačių maloniausių dalykų. Visų trijų vyrų gynyba neneigia, kad vėliau skandalu virtęs vakarėlis vyko, tačiau tvirtina, kad sekso su jais norėjo pati moteris.

„Ji pati to norėjo. Aš galvojau, kad jai patinku“, – aiškinosi R. Hamptonas.

„Aš šioje situacijoje esu visiškai nekaltas ir tikiuosi, kad teismas tai įrodys. Ji pati norėjo mylėtis su visais iš eilės, – kalbėjo D. Rose’as. – Visi kaltinimai prievartavimu ir apsvaiginimu narkotinėmis medžiagomis yra tik bandymas pasipelnyti.“

Teisėjams ir bylos dalyviams teko išklausyti, kokiomis pozomis vyrai su moterimi mylėjosi greta baseino, kokie vibratoriai buvo naudojami sekso žaidimų metu ir netgi sužinoti, kur buvo išmesti panaudoti prezervatyvai.

Vyrų advokatai reikalauja kaltinimus paskelbti niekiniais dėl įrodymų trūkumo, tačiau bylą tiriantis Los Andželo teisėjas kol kas atsisako tai padaryti. Moters tapatybė iki šiol yra slepiama.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)