„Raptors“ trenerio asistentas Jeffas Weltmanas pastebėjo trečią sezoną NBA žaisiančio lietuvio bėgimo technikos trūkumus ir pasiūlė mūsiškiui tarpsezoniu juos pašalinti.

„Visi kalbame, kad JV turėtų padirbėti su lengvosios atletikos treneriu tam, kad pagerintų kojų darbą ir greičio savybes“, - sakė J. Weltmanas. - Vienas mūsų skautų perskaitė apie Oregono universiteto specialistą Jimą Radcliffe'ą.“

56-erių metų J. Radcliffe'as 29-erius metus tobulino Oregono universiteto futbolo komandos žaidėjų kojų darbą ir greičio savybes.

J. Valančiūnas ir Terrence'as Rossas vasarą treniravosi pas J. Radcliffe'ą, tobulindami bėgimo techniką, efektyvumą ir greitį.

Treneris J. Weltmanas sako, kad J. Valančiūnui buvo iškeltas tikslas - padidinti savo efektyvumą aikštėje: bėgimą, greitį, kovą dėl kamuolių ir kūno balansą, stumdantis su varžovais.

Greitis yra prioritetas“, - pripažino J. Valančiūnas. - Jei spėji laiku grįžti į gynybą, spėji sutrukdyti varžovų metimams, spėji padėti (komandos draugui) gynyboje ar pasikeiti ginamaisiais - tai labai padeda žaidimui.“

Lietuvis žino, kad jam reikės keisti savo senus bėgimo įpročius, kitaip laikyti galvą ir rankas. Ir tai jam nebus lengva.

„Man reikia viską daryti tam, kad tapčiau geresniu žaidėju“, - sakė J. Valančiūnas.

J. Weltmanas teigiamus poslinkius J. Valančiūno žaidime jau pastebėjo per pasaulio krepšinio čempionatą.

„Jo kūno balansas buvo geresnis ir jis bėgo geriau. Jis mato, ką ir kaip dar reikia tobulinti“, - kalbėjo J. Weltmanas.

„Raptors“ treniruočių stovykloje apie J. Valančiūną teigiamai atsiliepė ir jo komandos draugai.

„Jis labiau agresyvesnis, negu praėjusį sezoną“, - teigė Chuckas Hayesas. - Jis nuolat aktyvus po varžovų lenta. Aš jį dengiau per treniruotes ir tai pajutau. Sezono metu mums tai bus labai naudinga.“

Naujokas Gregas Stiemsma puikiai pažįsta J. Valančiūną, nes ne kartą yra žaidę vienas prieš kitą. Jis taip pat pastebėjo, kad lietuvis patobulėjo.

„Jo judesiai aikštėje atrodo solidžiau. Jis dar labiau pasitiki savimi, žino, ką ir kaip daryti aikštėje. Jis fiziškai stipresnis. Baugina, kai jis pradeda judėti. Šoki ir bandai jam sutrukdyti, bet jis vis tiek pro tave prasiveržia“, - konkurentą gyrė G. Stiemsma.

„Raptors“ klubo vyriausiasis treneris Dwane'as Casey ketina šį sezoną pagerinti auklėtinių kovą dėl kamuolio po savo krepšiu ir neleisti varžovams lengvai veržtis į baudos aikštelę. Strategas tikisi ir solidaus J. Valančiūno indėlio.

„Daug priklausys nuo Jono, bet svarbu ir tai, kaip kamuolys judės perimetru“, - aiškino D. Casey.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (69)