Kanados klubas antradienį savo arenoje antrą kartą 106:117 neprilygo Vašingtono „Wizards“ ir serijoje iki keturių pergalių atsilieka jau 0:2. Artimiausi ir galbūt jau paskutiniai du šios serijos mačai vyks Vašingtone – penktadienį ir sekmadienį.

Jei pirmą dvikovą „Raptors“ pralaimėjo tik po pratęsimo (86:93), šį kartą jie neturėjo jokių šansų ir po trijų kėlinių turėjo net 22 taškų deficitą.

Ypač silpnai šeimininkai kovojo po lenta ir nusiėmė tik 28-is atšokusius kamuolius (10 iš jų – vienas Jonas Valančiūnas), kai jų varžovai – net 45-is.

Vienintelius J. Valančiūną ir Patricką Pattersoną po nesėkmės gyrė ir „Raptors Republic“, skyręs abiems aukštaūgiams po aukščiausią – A balą.

„Kai tik jis gaudavo kamuolį, atakavo geru taiklumu. Tačiau kaip ir reguliariajame sezone, į Joną komandos draugai atsisukdavo tik tai retais atvejais, kai nebeturėdavo jokių kitų idėjų. „Raptors“ turėtų imti pavyzdį iš varžovų gynėjų, kurie trumpais perdavimais į baudos aikštelę ieško Nenes ir Marcino Gortato, ir J. Valančiūną gerokai dažniau įtraukti į savo puolimą. Įdėjo daug pastangų ir pasiekė gerą statistiką“, – taip JV, kuris pelnė 15 taškų (5/11 dvitaškiai, 5/6 baudos), pasirodymą apibūdino „Raptors Republic“.

Tuo metu daugiausiai kritikos ir žemiausių įvertinimų sulaukė Kyle'as Lowry, Greivisas Vasquezas, Tyleris Hansbrough ir treneris Dwane'as Casey (visi – F).

Jei žaidėjams kliuvo dėl itin prastos gynybos („prastesnės net negu kada nors yra demonstravęs Jose Calderonas“), tai D. Casey tarkuojamas dėl nesuvokiamų sprendimų ir nepasiruošimo rungtynėms.

„Ar jis supranta, kad Nene ir M. Gortatas turi rimtų problemų gindamiesi prieš J. Valančiūną, jei tik šis gauna kamuolį bent kiek arčiau krepšio? Ar jis nutuokia, kad varžovai vienas po kito veržiasi pro G. Vasquezą, kai tik šis būna aikštėje? Ar jis suvokia, kad herojiškų metimų taktika atkrintamosiose neveikia, nes varžovai lengvai prisitaiko prie tokio vakuuminio žaidimo? Ar jis žino ... apskritai ką nors?“, – D. Casey skiriama retoriškų klausimų salvė.

Pats D. Casey spaudos konferencijoje po rungtynių akcentavo ankstyvas K. Lowry pražangas, skylėtą saviškių gynybą ir gerą varžovų pataikymą.

„Rungtynes pradėjome gerai (12:2 – DELFI), tačiau viskas pasikeitė antrame kėlinyje. Jie įjungė savo variklius, pradėjo skraidyti po aikštę ir taikliai šaudyti tritaškius, o mes užstrigome. Pažiūrėkite: Otto Porteris pataikė du tritaškius iš trijų, nors jo pataikymo procentas yra tik apie 30. Tiesiog jie šį kartą pataikė tuos metimus per rankas, kuriuos mes norėjome, kad jie mestų. Žinoma, ir mūsų gynybos schemos kartais trūkinėjo. Nesakau, kad turime žaisti nešvariai, bet mums reikia būti kietiems ir prilygti jiems jėga po krepšiu. Čia juk NBA atkrintamosios

K. Lowry teisėjų skirtos greitos trys pražangos taip pat prisidėjo. Manau, trečia pražanga... Žinote, noriu sutaupyti savo pinigus. Tie švilpukai išmušė K. Lowry iš jo žaidimo ritmo ir mes patekome į bėdą.“, – kalbėjo strategas.

Beje, savo fanų vilčių nepateisinę „Raptors“ netgi buvo nušvilpti.

„Tai – ne pirmas kartas. Jie gali daryti ką panorėję“, – sirgalių parodytos nepagarbos nepervertino K. Lowry.

„Raptors“ ir „Wizards“ poros nugalėtojai kitame atkrintamųjų etape susitiks arba su Atlantos „Hawks“, arba su Bruklino „Nets“ (kol kas serijoje – 1:0).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (122)