Jau šį šeštadienį „Žalgiris“ pradės LKL finalo seriją, kurioje po dvejų metų pertraukos kauniečių laukia Vilniaus „Lietuvos rytas“.

Aš vienas iš paskutiniųjų sužinojau, kad manimi domisi. Pradžioje atkeliavo informacija, kad yra susidomėjimas, o vėliau sulaukiau ir skambučio. O šiaip tai tikrai nustebino, nesitikėjau, kad viskas bus taip greitai.
Šarūnas Jasikevičius

Tačiau šią savaitę visame krepšinio pasaulyje kur kas plačiau nuskambėjo žinia apie tai, kad susidomėjimą žalgiriečių strategu išreiškė naujo trenerio ieškantis Toronto klubas, neseniai atleidęs ilgametį savo vedlį Dwane'ą Casey.

Kalbėdamas apie laukiančią LKL finalo seriją, Š. Jasikevičius neišvengė klausimų ir apie „Raptors“ generalinio vadybininko Masai Ujiri jam parodytą dėmesį.

„Buvo malonu kalbėtis su visai kitos sferos komanda. Tikrai malonu, kad domisi. O daugiau – sunku kažką pasakyti. Malonu buvo dalyvauti pokalbyje, žiūrėsime kur tai nuves“, – situaciją gana aptakiai komentavo Šaras.

Antot trenerio, dabar didžiausią dėmesį reikia skirti artėjančiam LKL finalui.

„Nenoriu apie tai daug kalbėti, nes prieš akis turime Lietuvos finalą. Žinau, kad ir žaidėjai turi savo reikalų, jau birželis. Reikia koncentruotis ties „Žalgirio“ reikalais, reikia prieš kiekvienas rungtynes būti susikoncentravęs.

Nes tik atrodo, kad ta serija yra labai ilga, tačiau iš tikrųjų tokiose serijose viskas įvyksta labai greitai. Vieną dieną ji prasideda, o kitą tu jau jauti, kad padai svyla, arba kad esi arti pergalės, – pažymėjo Š. Jasikevičius. – Reikia suprasti, kad viskas vyksta labai greitai ir tai tikrai nėra maratonas.“

Tačiau paklaustas, ar „Raptors“ parodytas dėmesys nustebino, 42-ejų Š. Jasikevičius neslėpė skambučio sulaukti dar tikrai nesitikėjęs.

„Aš vienas iš paskutiniųjų sužinojau, kad manimi domisi. Pradžioje atkeliavo informacija, kad yra susidomėjimas, o vėliau sulaukiau ir skambučio, – pasakojo jis. – O šiaip tai tikrai nustebino, nesitikėjau, kad viskas bus taip greitai“.

Š. Jasikevičius pripažino, kad šiais laikais komandos sudėtis kitam sezonui pradeda formuoti labai anksti, o šiuo metu paieškos ir gandai labai suaktyvėjo, todėl nuo jų reikia atsiriboti.

„Atsiriboti reikia mokėti. Dabar tas žaidėjų turgus prasideda labai anksti, jau sausio-vasario mėnesiais atsiranda kontaktai. Gal ne kažkas konkretaus, tačiau reikalai vyksta. Taigi, reikia atsiriboti, reikia ateiti į treniruotes ir jose dirbti, ruoštis“, – kalbėjo jis.

Pasiteirautas, kaip vertina faktą, jog šį sezoną LKL čempionatas labai stipriai užsitęsė (pernai birželio 9 d. „Žalgiris“ jau džiaugėsi laimėtomis pirmenybėmis, o šiemet dar tik pradės finalo seriją), Šaras skųstis net nebandė.

„Manau, kad tai yra nuostabu. Tai reiškia, kad mes buvome Eurolygos aštuntuke, o vėliau ir ketvertuke. Tai dėl mūsų žaidimo toks tvarkaraštis“, – pažymėjo treneris.

Nes tik atrodo, kad ta serija yra labai ilga, tačiau iš tikrųjų tokiose serijose viskas įvyksta labai greitai. Vieną dieną ji prasideda, o kitą tu jau jauti, kad padai svyla, arba kad esi arti pergalės.
Šarūnas Jasikevičius

Pasak Š. Jasikevičiaus, po pusfinalio serijos (joje „Žalgiris“ 3-0 nugalėjo Panevėžio „Lietkabelį“), komandai jis leido atsipūsti nuo treniruočių salėje.

„Laikas po pusfinalio praėjo gana ramiai. Po serijų su Kėdainiais ir Panevėžių norėjome atsipūsti, pakoregavome fizinio pasirengimo planą – pridėjome „Baterijų pakrovimą“ ir „galvos išsivalymą“. Šiandien bus pirma treniruotė salėje po serijos su „Lietkabeliu“. Manau, poros treniruočių pakaks prisiminti mūsų taisykles, mūsų tvarką“, – svarstė „Žalgirio“ vedlys.

Skirtingai nei „Žalgiris“, „Lietuvos rytas“ į finalą pateko tik po alinančios penkerių rungtynių serijos, vargais negalais 3-2 pranokęs Klaipėdos „Neptūną“. Visgi, anot Š. Jasikevičiaus, varžovams tai gali būti ir tam tikras privalumas.

„Visada yra dilema, kai viena komanda anksčiau užbaigia atkrintamąsias, o kita kovoja penkių rungtynių serijoje. Jie turės geresnį ritmą, mes, galbūt, būsime šviežesni. Bet apskritai kalbėti apie nuovargį lemiamų sezono kovų metu būtų nelabai rimta. Tu turi būti pasiruošęs maksimaliai“, – pažymėjo Šaras.

Pirmosios „Žalgirio“ ir „Lietuvos ryto“ tarpusavio finalo serijos rungtynės šeštadienį prasidės 17.20 val.

Antrosios serijos iki keturių pergalių rungtynės pirmadienį, birželio 11 d. vyks Vilniuje.

LKL serija dėl bronzos tarp „Neptūno“ ir „Lietkabelio“ prasidės sekmadienį, birželio 10-ąją rungtynėmis uostamiestyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)