Jono Kazlausko auklėtiniai Ispanijoje vyksiančias pirmenybes pradės D grupėje kartu su Slovėnija, Angola, Meksika, Pietų Korėja ir Australija.

„Anksti kalbėti, bet, rodos, viskas gerai, visai nebloga grupė. Skųstis tikrai negalima“, – iš DELFI sužinojęs pirmuosius varžovus, reagavo R. Seibutis.

Australija, Angola ir Meksika yra savo žemynų čempionės, Pietų Korėja pernai Azijos pirmenybėse laimėjo bronzą, bet rimčiausią grėsmę D pogrupyje lietuviams veikiausiai kels Slovėnija, praėjusiais metais Europos čempionate gynusi namų sienas ir užėmusi penktą vietą.

– Kurios komandos šioje kompanijoje – mažiausiai pažįstamos? – DELFI paklausė R. Seibučio

– Korėja, Meksika – apie jas nedaug žinau, o Australijos ir Angolos žaidimą esu matęs. Negalima nieko nuvertinti. Manau, ta pati Korėja turės daug gerų metikų, apie kuriuos niekas nieko nežino, ir bus juodas arkliukas. O Meksika, regis, turi NBA žaidėją (Atlantos „Hawks“ klubo vidurio puolėją Gustavo Ayoną – DELFI) ir paskutiniu metu gerai žaidžia. Bet į tai dar nesigilinau. Visų pirma reikia užbaigti sezoną, patekti į rinktinę ir tada bus galima galvoti apie šituos reikalus.

– Lietuvos rinktinei turbūt bus svarbu išlaikyti koncentraciją, kad nepasikartotų praėjusio Europos čempionato pirmo etapo istorija, kuomet tik per didžiulius vargus perlipote pirmą barjerą?

– Lietuva – krepšinio šalis, mes norime laimėti visas rungtynes. Apie nusiteikimą išvis nėra ko kalbėti – gal tik jums atrodo, kad Europos čempionatą mes pradėjome nenusiteikę. Išėjo kaip išėjo, o galutinis rezultatas, tegu ir ne visiškai, tenkina ir mus, ir, manau, visą Lietuvą. Ateitis parodys, bet reikia laimėti visas rungtynes. Nenoriu įžeisti, bet tokios šalys kaip Pietų Korėja ar Afrikos atstovai nėra favoritai. Favoritė pelnytai yra Lietuva, ir tą reikės įrodyti aikštėje.

– Kuo egzotiškų šalių krepšinis labiausiai skiriasi nuo lietuviško?

– Žinoma, skirtumų yra. Žaidėme prieš atletiškas Afrikos šalis 2012 metais – atrankos į Londono olimpines žaidynes turnyre pralaimėjome Nigerijai, o pačioje olimpiadoje vos nugalėjome Tunisą. Tai reiškia, jog visi jau moka žaisti krepšinį, treneriai iš užsienio padaro tvarką ir egzotiškose rinktinėse.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (55)