„Lietuvos rytas“. Šios komandos stiprybė, lyginant su kitomis LKL komandomis išskyrus „Žalgirį“, yra gerokai didesnis biudžetas, leidžiantis jiems turėti geresnę žaidėjų komplektaciją. Tarkim, Martynas Gecevičius ar Renaldas Seibutis savo meistriškumu pranoksta kitus varžovus, pridėkim gerus legionierius bei patyrusius lietuvius ir tai leidžia vilniečiams lyderiauti lygoje. Kita vertus, „Lietuvos ryto“ komanda, vadovybė apie kitką turbūt net negalvoja, kaip tik užimti pirmą vietą reguliariajame sezone bei nugalėti LKL finale. Neabejoju, kad ši komanda finale žais.

„TonyBet“. Tie žmonės, kurie nurašo, dar kartą gali įsitikinti, kad to daryti neverta, o patys prieniškiai dar kartą įrodo, kad turi ambicingus planus, ambicingą charakterį, gerą trenerį ir patikimą, kompaktišką biudžetą. To užtenka, kad vadovai pasikviestų tuos vyresnius žaidėjus, kurie sakyčiau net nėra perliukai, bet yra arkliukai, kurie tą komandą tempia į priekį. Atkreipkite dėmesį, Prienų komanda labai įdomiai sukomplektuota. Šeši – septyni žaidėjai, kurie yra patyrę, universalūs, geri metikai ir tuo pačiu gerai žaidžiantys po krepšiu bei, be abejo, atiduodantys visą širdį nuo rungtynių pradžios iki pabaigos.

„Neptūnas“. Klaipėdiečiai labai teisingai sustrategavo visą pasiruošimo laikotarpį. Sprendimas žaisti VTB „Vieningoje lygoje“ jiems atitarnavo, kaip labai gera mokykla, kur žaidžiant su pajėgiomis Rusijos, Ukrainos ar net Baltarusijos komandomis leido komandai ūgtelti vienu laipteliu aukščiau. Aš stebėjau, kaip tie pralaimėjimai mažais skirtumais grūdino komandą, augino žaidėjus ir augino trenerį. Iš tos ambicingos, jaunos komandos tikrai su perspektyviu treneriu formuojasi gera, pajėgi ekipa. Nenustebsiu, jei ji šiemet pateks į LKL finalą. Aš manau, kad šios dienos rezultatai leidžia prognozuoti, kad tiek „Neptūnui“, tiek Prienų komandai, tiek „Pieno žvaigždėms“ yra galimybė pakonkuruoti su „Žalgiriu“ ir „Lietuvos rytu“ bei veržtis į finalą. Sakyčiau, kad tai būtų ir įdomu, ir naudinga Lietuvos krepšiniui.

„Žalgiris“. Į ketvirtą vietą juos nubloškė ne tik tie keturi pralaimėjimai, tačiau ir pati varžybų sistema. Antras dalykas – mes matome byrančią komandą, sezono metu pasikeitusius trenerius, jų finansines problemas, todėl, matyt, mobilizuoti komandą LKL kovoms yra sunku. Be to, komandai tenka nemažai keliauti, tad išlaikyti koncentraciją tiek LKL, tiek Eurolygos kovoms kol kas yra per sunku.

Kitos komandos. Yra daug įdomių komandų, pavyzdžiui, man labai patinka Utenos komanda, kuri gerai žaidžia visas rungtynes, tačiau jų pabaigose nesugeba „ištraukti“. Man patinka Alytaus komanda, kuri atėjus Mindaugui Lukošiui, padarė didelę pažangą. Ji neturi didelio biudžeto, bet žaidžia įdomų krepšinį. Įdomi yra ir Pasvalio komanda, kuri yra ir pajėgi, ir stabili, ir turinti darbštų trenerių kolektyvą. Jiems, skirtingai nei „Neptūnui“, žaidžiant su pajėgiais varžovais dažnai pritrūksta patirties ir impulso. Dalyvavimas Baltijos krepšinio lygoje neleidžia jiems iš vidutiniokų rato pakilti į dar aukštesnį lygį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)