Federacijoje norėtų matyti kitus veidus

Trečiadienį nemalonūs įvykiai R. Kurtinaičiui vijo vienas kitą.

Prieš kelis metus LKF aštriai kritikavusį trenerį iš pradžių nustebino naujiena apie A. Sabonio sprendimą pasitraukti iš federacijos prezidento pareigų. Spėjama, kad jam įkandin paseks ir sidabrą Slovėnijoje vykusiame Europos čempionate su Lietuvos rinktine iškovojęs Jonas Kazlauskas.

„Matyt, su federacija kažkas yra negerai. Džiaugiausi, kai atėjo Arvydas, galvojau, kad jis pakeis situaciją federacijoje, bet išėjo taip, kad jam pačiam teko atsistatydinti. Matyt, kai kurie žmonės ten labai jau giliai įsišakniję.

Ne kartą esu išsakęs savo nuomonę. Tik niekas negirdi. Tokių žmonių kaip Valdemaras Chomičius, Šarūnas Marčiulionis, A. Sabonis, galbūt ir aš, kurie nuo nepriklausomybės atgavimo kėlė Lietuvos krepšinį, federacijoje nėra. Užtat yra žmonės, kurių net nepažįstame“, – netikėtą įvykių posūkį komentavo R. Kurtinaitis, kuris anksčiau ne kartą buvo viešumoje susikirtęs su LKF generaliniu sekretoriumi Mindaugu Balčiūnu bei buvusiu prezidentu Vladu Garastu.

Pats į rinktinę nepretenduoja

Specialisto neįtikino A. Sabonio paaiškinimas, kad postą jis palieka neva neapsikentęs kritiškų atsiliepimų žiniasklaidoje.

„Straipsnių apie Arvydą anksčiau buvo prirašyta visokių – nemanau, kad dėl to, kas rašoma laikraščiuose, jis turėtų atsistatydinti. Lygiai taip pat J. Kazlauskas. Tuo labiau, kad pats sekiau visus straipsnius apie čempionatą. Tuo metu stovyklavome Italijoje ir Turkijoje, negalėjau pats žiūrėti čempionato rungtynių, todėl stengiausi kiek galima daugiau skaityti. Nieko tokio ypatingo aš ten nemačiau. Aišku, buvo ekspertų pamokymų J. Kazlauskui, bet taip būna visada, ir tai normalu. Nemanau, kad šitie du vyrai, kuriuos aš laikau stipriausiais Lietuvos krepšinyje, dėl to atsistatydintų. Turbūt esama kažkokių kitokių problemų“, – svarstė R. Kurtinaitis.

Treneris nesiėmė lyginti Lietuvos ir Rusijos krepšinio federacijų situacijos – didžiojoje Rytų kaimynėje liepą taip pat triukšmingai pasikeitė federacijos vadovybė, o vėliau kilęs chaosas sugriovė Rusijos rinktinės pasirengimą Europos čempionatui.

Paklaustas, ar norėtų pats perimti Lietuvos nacionalinės komandos vairą, R. Kurtinaitis buvo kategoriškas.

„Ne. Esu tai jau sakęs. Ar V. Garastas, ar dar kažkas vis galvojo, kad aš labai noriu užimti tą vietą. Bet artimiausius penkerius metus nematau jokios galimybės dirbti rinktinėje – ar Lietuvos, ar kokioje nors kitoje“, – tvirtino „Chimki“ strategas.

Teks aiškintis vadovybei

Dar labiau R. Kurtinaičio nuotaiką trečiadienio vakarą sugadino sensacingas jo auklėtinių pralaimėjimas Ostendės „Telenet“ klubui iš Belgijos 79:90, atėmęs paskutinę viltį šiame sezone rungtyniauti Eurolygoje.

„Belgai neturi garsių pavardžių, užtat laimėjo nusiteikimu, širdimi, kurią atidavė aikštėje. Per daug kalbėta, kad esame favoritai. Komandoje buvo daug pokyčių, ilgai laukėme, kol sugrįš Europos čempionate rungtyniavę krepšininkai, todėl mūsų pasiruošimas nebuvo visavertis, ir tą parodė šios rungtynės. Pirmas penkias minutes apskritai į lanką negalėjome pataikyti. Atrodė, kad komanda laukia, kol pergalė pas mus pati ateis“, – pyko R. Kurtinaitis.

Treneris neslėpė, jog grįžus į Pamaskvę jo laukia rimtas pokalbis su klubo vadovais.

„Ultimatumų komandai iškelta nebuvo, bet mūsų uždavinys buvo Eurolyga. Esame elitinis klubas, nors šiemet ir turime perpus mažesnį biudžetą. Deja, nebuvome pasiruošę. Eurolyga – aukščiausias pilotažas, bet niekur nedingsi – dabar teks žaisti Europos taurės varžybose. Esame jau buvę tokioje situacijoje, bandysime vėl laimėti Europos taurę“, – kalbėjo R. Kurtinaitis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (85)