Mes tikrai turime kontraktą su R. Kurtinaičiu. Mes ieškome sprendimo, kol kas vykdome derybas. Turime minčių, kaip išspręsti problemą, ir tikiuosi, kad R. Kurtinaičio agentai atvyks susitikti su mumis. Viskas civilizuota.
Pavelas Astachovas, „Chimki“ klubo direktorius
Portalo „Izvestija“ šaltinių teigimu, „Chimki“ klubas nusprendė nenutraukti darbo sutarties su 55-erių krepšinio specialistu iš Lietuvos ir yra pasirengęs mokėti jam atlyginimą iki pat kontrakto pabaigos.

2015-ųjų rugpjūtį R. Kurtinaitis pasirašė naują sutartį su „Chimki“, kuri galioja iki 2018-ųjų vasaros. Tuo momentu, kai buvo sudaryta sutartis, R. Kurtinaitis buvo laikomas vienu iš geriausiai Rusijoje apmokamų krepšinio trenerių (kartu su CSKA strategu Dimitriu Itoudžiu).

Taigi, pagal dabartinę situaciją R. Kurtinaitis dar dvejus metus gaus atlyginimą klube, kuriame jau nebedirba. Alga iš Rusijos nutrūktų tik tokiu atveju, jeigu R. Kurtinaitis sudarytų sutartį su kita organizacija ar klubu.

Kaip rašo rusai, tokia praktika nėra reta šiuolakiniame sporte. Agentai stengiasi maksimaliai apdrausti savo klientus, į sutartis įtraukdami punktą apie milžiniškas kompensacijas išankstinio kontrakto nutraukimo atveju. Nenorėdami mokėti šių sumų, klubai dažnai nusprendžia nenutraukti sutarčių, nors viešai paskelbia apie stratego pakeitimą – atlyginimas treneriui mokamas ir toliau.

Pats garsiausias tokio bendradarbiavimo tarp trenerio ir klubo atvejis – buvusio Sankt Peterburgo „Zenit“ futbolo klubo Luciano Spalletti sutartis. 2014-ųjų kovą klubo vadovybė nusprendė atleisti visą trenerių štabą, tačiau nenutraukė sutarčių su treneriu ir jo padėdėjais ir toliau mokėjo jiems atlyginimus netgi pasikeitus vyriausiajam strategui. Buvo pranešama, kad L. Spaletti iš klubo per mėnesį gaudavo maždaug 300 tūkst. eurų.

L. Spaletti sutartyje su agentu buvo vienas apribojimas. Kad gautų atlyginimą iš „Zenit“, jis ir toliau privalėjo gyventi Rusijoje. Tai leido klubui mokėti algą pagal rusišką, o ne itališką skalę ir sutaupyti. Tuo metu R. Kurtinačio sutartyje tokio punkto nėra. Vos išsiskyręs su klubu treneris jau po kelių dienų išvyko gyventi į gimtąjį Kauną.

Situaciją komentavo generalinis „Chimki“ direktorius Pavelas Astachovas.

„Mes tikrai turime kontraktą su R. Kurtinaičiu. Mes ieškome sprendimo, kol kas vykdome derybas. Turime minčių, kaip išspręsti problemą, ir tikiuosi, kad R. Kurtinaičio agentai atvyks susitikti su mumis. Viskas civilizuota“.

Verta paminėti, kad naujasis Chimkų klubo treneris Duško Ivanovičius ir R. Kurtinaitis naudojasi to paties trenerio – serbo Obrado Fimičiaus paslaugomis. Taip pat šis agentas atstovauja dar net devyniems (!) Chimkų klubo žaidėjams (Aleksejui Švedui, Sergejui Moniai, Jamesui Augustine'ui, Petteri Koponenui, Jegorui Vialcevui, Dmitrijui Sokolovui, Ruslanui Patejevui, Stanislavui Iljinickiui ir Maksimui Šeleketai).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)